VIRKA VOLI KNJIGE Najbolje fotografije snimili su Martina Brnadić, Katja Teskera i Nika Ban

Od 22. ožujka do 22. travnja provodio se fotografski natječaj za djecu i mlade pod nazivom „Virka voli knjige“. Riječ je o natječaju koji Ogranak Matice hrvatske u Virovitici provodi u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica. Ovim natječajem željelo se poduprijeti program Ministarstva kulture i medija koji je 2021. godinu proglasio Godinom čitanja. Natječaj je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije koji imaju između 8 i 17 godina. Dodijelit će se ukupno 3 nagrade, a svi sudionici bit će pohvaljeni.

Zadatak učenika bio je fotografirati dragu knjigu ili onu koju trenutno čitaju. Fotografije je trebalo snimiti u zanimljivom okruženju, no bez vidljivih lica. Svoje radove poslalo je ukupno 17 učenika škola naše županije u dobi od 10 do 15 godina. Sudjelovali su učenici i učenice sljedećih škola: Tehnička škola Virovitica, Osnovna škola „Davorin Trstenjak“ Čađavica, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci, Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica i Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica. Kako su pristizale sve fotografije bile su objavljivane na Facebook stranici Ogranka.

Procjenom stručnoga povjerenstva koje su predvodili Saša Pjanić, predsjednik – fotograf, putopisac i član udruge VIKA, Mirjana Kotromanović, članica – diplomirana knjižničarka i profesorica hrvatskoga jezika i književnosti te voditeljica Dječjega odjela u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, Ivana Vidak – diplomirana knjižničarka zaposlena pri Veleučilištu u Virovitici te članica Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Virovitici, odlučeno je kako će se nagraditi sljedeće autore:

1. Martina Brnadić (10), OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje – fotografija NEKA JE UVIJEK NAJBOLJA
2. Katja Teskera (13), OŠ Vladimir Nazor Virovitica – fotografija PONOĆNA KNJIGA
3. Nika Ban (15), Tehnička škola Virovitica – fotografija DUH U KOPAČKOM RITU

Iako je bilo izuzetno teško odabrati najbolje fotografije jer su pristigli sjajni ostvaraji, ipak je odlučeno da će se nagraditi autore triju odabranih fotografija, a svi ostali sudionici bit će pohvaljeni.

(www.icv.hr, Ogranak Matice hrvatske u Virovitici)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content