ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA DRUŠTVENOG DOMA U MILANOVCU Radovi će smanjiti troškove grijanja i električne energije za više od 68 posto

Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade Društvenog doma na adresi Ulica 30. svibnja 29A u Milanovcu. Riječ je o projektu kojemu je nositelj Grad Virovitica, izradila ga je Razvojna agencija VTA, a prijavljen je Europskom fondu za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetna os 4 – Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Vrijednost projekta je 1.336.272,91 kuna, od čega je EU sufinancirala 812.851,62 kuna, a Fond za sufinanciranje 299.427,77 kuna. Radove je izvela tvrtka Kunkić d.o.o., a obuhvatili su nekoliko mjera za sanaciju toplinske ovojnice zgrade, novu vanjsku stolariju, toplinsku zaštitu stropa i krova. Cilj radova bio je postići značajne uštede u troškovima za grijanje, električnoj energiji te emisiji CO2. Planirana ušteda na troškovima grijanja (potrošnja toplinske energije) je 68,51 posto u odnosu na trenutnu potrošnju, a primarna godišnja energija trebala bi biti smanjena za 77,06 posto u odnosu na stanje prije energetske obnove. Ujedno radovi će omogućiti uštede u emisiji CO2 i to za 77,06 posto. Zgrada je nakon radova iz energetskog razreda F prešla u energetski razred C.

– Uz konkretne uštede zgrada osigurava bolje uvjete boravka i rada korisnicima, mještanima prigradskog naselja Milanovac i drugih mjesta. Dom je sada kvalitetnije mjesto i za potrebe udruga, klubova i zajednica koje ga koriste tijekom godine. Postignute uštede omogućit će Gradu Virovitici da taj novac iskoriste za nova ulaganja u bolji standard i nove sadržaje – ističu u Razvojnoj agenciji VTA.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Virovitice.

Untitled 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content