Župan Igor Andrović posjetio OŠ “Vladimir Nazor” Nova Bukovica: Čestitao Alenu, Davidu i Robertu na uspjehu na natjecanju u poznavanju Hrvatskog sabora

Osmaši, Alen Smiljanić, David Terek i Robert Gorički, učenici su Osnovne škole Vladimir Nazor Nova Bukovica, a da nema koronavirusa, župan Igor Andrović bi im čestitajući stisnuo desnicu. No i “pozdrav šakom”, te prigodni poklon kao i jedno moderno računalo za školu, bilo je dovoljno kao priznanje ovom tercetu učenika koji su osvojili 10. mjesto na online kvizu učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?”

U natjecanju je sudjelovalo 240 učenika iz 40 osnovnih škola diljem Hrvatske, a sve je organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora. Učenici su u roku od 30 minuta morali odgovoriti na trideset pitanja o Hrvatskom saboru, njegovoj ulozi kroz povijest, znamenitim pojedincima iz povijesti saborovanja, o suvremenom Saboru od konstituiranja demokratskog višestranačkog Sabora do danas, njegovim ustavnim ovlastima, nadležnostima, djelokrugu i načinu rada te o pravima i dužnostima saborskih dužnosnika.

IMG 7048 Custom

Uz župana Androvića, ovu osnovnu školu, posjetili su i zamjenik župana Marijo Klement, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martine Bunić. Kroz prostor škole koja je nadograđena 2013. godine, sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i Virovitičko-podravske županije, ih je provela ravnateljica Lareta Žubrinić. Tako je župan Andrović vidio kako učenici ove škole imaju i plastenik i mali vrt u kojem uzgajaju povrće koje kasnije koriste u školskoj kuhinji.

IMG 7057 Custom

Inače, učenici ove škole nisu bili jedini koji su nastupili na online kvizu učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?”. Tako su učenici OŠ Eugena Kumičića iz Slatine osvojili peto, a srednjoškolci iz Marka Marulića Slatina, osvojili su treće mjesto. Uz njih nastupili su i učenici OŠ Josipa Kozarca Slatina i OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica, no ini nisu bili među deset najboljih.

(www.vpz.hr, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”627079″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content