1. ŽNL “Bošporaši” deklasirali Bratstvo, Sloga se lako obračunala s miljevačkom Mladosti

Lijepo i sunčano vrijeme očito je pogodovalo da strijelci na terenima 1. županijske nogometne lige budu izuzetno efikasni. Postignuto je 39 zgoditaka ili prosječno 5,57 po utakmici.

Susret pun preokreta u Gradini su odigrali domaći nogometaši i Graničar Bušetina. Gosti su poveli zgoditkom Karla Petrinića u 15 minuti. Deset minuta kasnije domaća momčad nije iskoristila kazneni udarac, ali je već u idućem napadu poravnala zgoditkom Vladimira Puškarića. Niko Zečević u 37. minuti dovodi Gradinu u prednost 2:1. S tim se rezultatom odlazi na odmor. Već u prvoj minuti nastavka Antonio Klasić poravnava na 2:2. U posljednjih pola sata igre gosti s tri zgoditka dolaze do uvjerljive pobjede 5:2. Strijelci su bili Janko Brlas (64′), Karlo Pertrinić (73′) i Valentino Pavlak (88′). Igru gostujuće momčadi nosio je njihov najbolji strijelac Karlo Petrinić.

Mladost 1930. iz Čađavice grčevito se bori za opstanak u ligi. Zbog radova na svom terenu, utakmicu s Voćinom odigrala je u Miljevcima. Mladostaši su poveli 2:0 s dva zgoditka Marija Kovača u 39. i 45. minuti. Najbolji strijelac Voćina Franjo Perić u 52. minuti smanjio je na 2:1. Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjih deset minuta igre. Na 2:2 poravnao je Hrvoje Čović iz kaznenog udarca u 81. minuti, a u prvoj minuti sudačke nadoknade pobjedu Voćinu donio je svojim zgoditkom Josip Čović. Ovom pobjedom nogometaši Voćina zadržali su se na drugom mjestu na tablici.

Vodeća Sloga na svom terenu u Zdencima došla je do uvjerljive 5:0 pobjede nad Mladosti iz Miljevaca. Tri zgoditka postigao je Florijan Rupčić, a po jednom su se u strijelce upisali Borna Mimić i mladi Luka Zeman.

U susjedskom derbiju Mladost je u Čačincima bila bolja od Mikleuša 4:2. Domaći su poveli pogotkom Nikole Krmpotića u 10. minuti. Dvije minute kasnije poravnao je Josip Jančić. Ivan Ugarković zgoditkom u 52. minuti dovodi Mladost u prednost od 2:1. Josip Jančić drugi puta je savladao domaćeg vratara Domagoja Žihu u 63. minuti, ali ovaj puta iz kaznenog udarca. Pobjedu od 4:2 domaćoj momčadi donijeli su svojim zgodicima Ugarković u 65.minuti iz igre i Ivan Mužar u 71. minuti iz kaznenog udarca.

Bratstvo iz Gornjeg Bazja povelo je na stadionu Luka u Sopju 1:0 pogotkom Dine Milinovića. Isti igrač postigao je i prvi zgoditak za domaći Podravac svladavši svog vratara Patrika Mijatovića u 27. minuti. Podravac u prednost dovodi Zdenko Lončarek pogotkom u posljednjoj minuti prvog dijela. Na početku drugog dijela gostujući igrač Bruno Topolovčan svladao je svog vratara za prednost Podravca 3:1. Pitanje pobjednika riješili su svojim zgodicima Tomislav Androš u 65. minuti, Antonio Babec u 78. i 83. te Nikola Menegati u 81. minuti. Na konačnih 7:2 smanjio je svojim pogotkom mladi gostujući igrač Mihael Viljevac u 86. minuti susreta.

Desetkovani Rezovac je poveo u Ćeralijama, na gostovanju kod istoimene momčadi, odličnim zgoditkom iskusnog Siniše Subote u sedmoj minuti. Isti igrač mogao je riješiti pitanje pobjednika, ali je njegov udarac u 10. minuti odsjeo na vratnici. Od 59. minute Rezovac je igrao s deset igrača jer je igru morao napustiti iskusni Dario Čančar. Devet minuta kasnije poravnao je Roko Perić iz kaznenog udarca. Mladi Mihael Martelo u 85. minuti svojim udarcem pogodio je vratnicu, tako da je susret završio podjelom bodova 1:1. Gostujući igrači nisu bili zadovoljni kriterijem sudačke trojke tijekom utakmice.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content