2. ŽNL ZAPAD Derbi “ljutih” rivala u Svetom Đurađu, općinski derbiji u Kapeli Dvoru i Vukosavljevici

Susjedske utakmice desetljećima nose dodatnu draž. Ponekad je pobjeda u takvom ogledu više od osvajanja naslova prvaka. U 20. kolu 2. županijske nogometne lige Zapad u nedjelju, 16. svibnja u 17 sati i 30 minuta igraju se tri takve utakmice.

U Svetom Đurađu igra se susret između istoimenog domaćina i Podgorja. Gosti, inače vodeća momčad lige, u protekla dva kola prosuli su prednost od šest bodova i sada drugoplasiranoj Bilogori 1947. iz Špišić Bukovice “bježe” samo jedan bod. U posljednja tri kola za igrače Podgorja protivnička mreža kao da je “začarana”. Nakon remija protiv Bilogore (0:0) i vukosavljevačke Mladosti (0:0), doživjeli su prvi poraz ovog proljeća protiv milanovačkog Sokola (0:1). Sveti Đurađ se nalazi u zlatnoj sredini, a pobjedom bi se uključio u borbu za treću poziciju na tablici. Ovo je ujedno i jedan od “najžešćih” derbija na području VPŽ, a vjerujemo kako nas neizvjesnost čeka do posljednje minute susreta.

Neovisno o rangu natjecanja, Dinamo iz Kapele Dvora i Lukač 05 uvijek su igrali uzbudljive i neizvjesne utakmice. Tako će biti i u nedjeljnom ogledu na terenu u Kapeli Dvoru. Treneri i igrači se međusobno vrlo dobro poznaju, ali to ne znači da obostrano pripremaju iznenađenja u igri i taktičkoj postavi. Dinamo se trenutno nalazi na visokoj trećoj poziciji na tablici, dok je Lukač 05 sedmi. Obje momčadi ovog proljeća igraju odlično. Dinamo je osvojio 17 bodova, kao i Lukač, s tim da Kapelčani imaju utakmicu više. Svakako treba napomenuti da je gostujuća momčad jedina neporažena ovog proljeća u 2. ŽNL Zapad.

Vukosavljevačka Mladost dočekuje susjednu Bilogoru 1947. iz Špišić Bukovice. Obje momčadi ovog proljeća baš i ne briljiraju. Prosule su niz bitnih bodova. Ovo im je prilika da se iskupe. Za obje ekipe bodovi imaju veliko značenje, Bilogori 1947. u borbi za naslov, a Mladosti za opstanak u ligi.

U sjeni ovih utakmica, milanovački Sokol je favorit na svom terenu u susretu s Croatijom iz Grabrovnice, dok je u susretu u Terezinom Polju domaća Drava blagi favorit u meču s Napretkom iz Rušana.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content