2. ŽNL ZAPAD Dinamo s desetoricom srušio Podgorje, Sokol “petardom” protiv Mladosti završio treći

Drugoplasirano Podgorje u posljednjem kolu 2. županijske nogometne lige Zapad gostovalo je u Kapeli Dvoru, kod jedne od najboljih momčadi ovog proljeća – Dinama.

Gosti se došli po pobjedu, kako bi u slučaju kiksa vodeće Bilogore 1947. u Svetom Đurađu došli do naslova prvaka. Utakmica je krenula u tom smjeru. Podgorje je iskoristilo dvije pogreške domaće obrane i povelo 2:0 zgodicima Matea Jurkovića u 16. i Tomislava Feketije u 22. minuti. Kako je vrijeme odmicalo domaća momčad je igrala sve bolje i sve češće bila pred gostujućim vratima.

IMG 9653

U posljednjoj minuti prvog dijela domaći “topnik” Stjepan Rajnović pada u gostujućem kaznenom prostoru. Igrači u plavim dresovima očekivali su jedanaesterac, ali je sudac Nikola Kečkiš Rajnoviću pokazao drugi žuti karton zbog kojeg je morao ranije napustiti teren. Na odmor se otišlo s gostujućom prednošću od 2:0, a u isto vrijeme u Svetom Đurađu je bilo 0:0, što je Podgorju otvaralo put do naslova prvaka.

Igrač manje nije bio hendikep za domaću momčad, koja je u drugi dio ušla s ciljem da preokrene rezultat. Nakon tri minute Kristijan Blažeković smanjio je na 2:1. Gosti su pokušavali doći do novih prilika za zgoditak, a najizrazitiju je imao Alen Đureš, ali se rezultat nije mijenjao. U 59. minuti nakon bočnog prodora s lijeve strane Mirko Iličić je svojim ubačajem praktički prisilio Matiju Krmpotića da loptu ubaci u svoju mrežu.

IMG 9616

Nervoza među gostujućim igračima bila je sve veća. Mišel Bobo, koji je u igru ušao krajem prvog dijela, u 66. minuti svojim pogotkom dovodi Dinamo u prednost 3:2. Točku na “i” postavio je Mato Iličić, koji je iz slobodnog udarca u 80. minuti postavio konačnih 4:2 za Dinamo. Iz igre je u 86. minuti izašao iskusni vezni igrač, a u posljednje vrijeme po potrebi i vratar, Marko Lacko, koji se jučerašnjim susretom oprostio od igračke karijere.

Na kraju zaslužena pobjeda borbenijih domaćih nogometaša, koji su ovog proljeća na svom terenu, uz ostale, svladali obje vodeće momčadi lige.

IMG 9626

SOKOL TREĆI, A NAPREDAK POSLJEDNJI

Milanovački Sokol je proslavu Dana Mjesnog odbora uveličao pobjedom od 5:0 nad Mladosti iz Vukosavljevice. Strijelci su bili Josip Lanšćak, Ivan Jerbić, Antun Hajić, Dorian Uzelac i Ivan Biondić. Ovom pobjedom Sokol je na kraju osvojio treće mjesto s bodom više od Dinama.

Do posljednjeg kola neporaženi Lukač 05 izgubio je na gostovanju kod Drave u Terezinom Polju 2:1. Lukačani su poveli zgoditkom Ivana Topića, ali su Karlo Mlinarić i Elvis Klaus svojim zgodicima donijeli pobjedu domaćoj momčadi. Da je utakmica bila žustra najbolje pokazuje broj žutih kartona. Sudac Nikola Marinović podijelio ih je čak deset.

U Kladarama je istoimeni domaćin bio bolji od Croatije iz Grabrovnice 3:2. Za domaće su gostujuću mrežu pogodili Dominik i Antonio Maresić te Robert Greguraš, dok su gostujući strijelci bili Luka Sabljić i vratar Nikola Ciglenec iz kaznenog udarca.

Rušanski Napredak, koji je sezonu završio na posljednjem mjestu s 14 bodova, u 22. kolu bio je slobodan.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content