2. ŽNL ZAPAD Fantastičnim pogotkom u 89. minuti utakmice Vlaisavljević zadržao Bilogoru na vodećoj poziciji

Odigrane su sve utakmice 21. kola 2. županijske nogometne lige Zapad.

Vodeća Bilogora 1947. na svom terenu u Špišić Bukovici tek na samom kraju uspjela je pobijediti milanovački Sokol. Efektni zgoditak postigao je Siniša Vlaisavljević u 89. minuti svladavši dotad odličnog vratara gostiju Manuela Majera – Križa, koji bi, da nije bilo odlučujućeg zgoditka, definitivno bio prvo ime susreta. Ćorićeva momčad dominirala je terenom od prve minute susreta i ovom pobjedom napravila veliki korak prema naslovu ovosezonskog prvaka. Gosti su minutu prije zgoditka ostali s deset igrača jer je teren zbog drugog žutog kartona morao napustiti Tomislav Kožnjak.

Drugoplasirano Podgorje na svom je terenu bilo bolje od Kladara s visokih 8:0. Četiri zgoditka postigao je Tomislav Krmpotić, dva Mateo Jurković, dok su po jednom strijelci bili Alen Đureš i Martin Špoljarić.

Croatia je u Grabrovnici rezultatom 6:0 svladala Sveti Đurađ. Prva dva zgoditka postigli su gostujući igrači Ivan Ćavarušić i Darko Deskar, dok je preostalih četiri postigao domaći igrač Kristijan Lončarić. Ovako visoka pobjeda domaćina, s obzirom na dosadašnje rezultate obje momčadi, bila je ujedno i najveće iznenađenje 21. kola.

Mladost je u Vukosavljevici povela u susretu s Dravom iz Terezinog Polja 2:0 zgodicima Matea Nemčeca. Do kraja su gosti preokrenuli rezultat i došli do uvjerljive pobjede 6:2. Tri zgoditka postigao je Toni Margetić, a po jednom su se u strijelce upisali Enio Klaus, Ilija Trivanović i Antonio Paulović. Zbog drugog žutog kartona domaći igrač Ivica Jurić teren je morao napustiti u 72. minuti susreta.

Napredak iz Rušana doputovao je u Lukač s deset igrača, što mu nije bilo prepreka da iznenadi domaći sastav i povede 1:0 pogotkom Marija Jozića. Ipak su domaćini došli do preokreta i zasluženo pobijedili 4:1. Za Lukač 05 strijelci su bili Tomislav Škvarić dva puta te Luka Mikac i Domagoj Pakšec po jednom. Lukač je i nakon 21. kola ostao jedina neporažena momčad ovog proljeća.

Bilogora je vodeća s 47 bodova, a bod manje ima drugoplasirano Podgorje. Treći je Sokol s 36 bodova, a slijede Dinamo s 35 i Sveti Đurađ s 31 bodom. Sljedeće kolo je ujedno i posljednje. Vodeća momčad gostuje u Đurađu, dok će Podgorje na noge Dinamu. Najlakši posao trebao bi imati Sokol koji će na domaćem terenu ugostiti Mladost s ciljem da zadrži treću poziciju. Očekuje nas još jedno “ludo” i neizvjesno kolo na terenima županijskih drugoligaša u skupini Zapad.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content