3. ŽNL Kozice slavile u Čađavačkom Lugu, ali Krčevina osvaja naslov: U skupini Zapad prvaka odlučuje posljednje kolo

3. ŽNL Zapad

Podravec i Aršanj upisali su pobjede u 13. kolu, tako da i dalje ne znamo koja će od ove dvije momčadi osvojiti naslov prvaka. U posljednjem susretu sezone trenutno vodeća momčad iz Sedlarice gostovat će u Brezovici, dok će Podravec u Grabrovnici odigrati protiv Otrovanca. Obje utakmice odigrat će se istog dana i u isto vrijeme, ove subote od 17:30 sati.

Situacija je nakon prvih 45 minuta proteklog kola izgledala nešto drugačije. Sloga je kod kuće imala minimalnu prednost protiv Podravca pogotkom Ivice Miličevića iz kaznenog udarca, dok je u Sedlarici pogocima Matije Veličana i Marka Filipovića s jedne te Luke Lacha i Bernarda Blažinčića rezultat između Aršanja i Turnašice nakon prvog poluvremena glasio 2:2.

Davor Šipek na samom otvaranju drugog poluvremena prvo je donio izjednačenje momčadi iz Dinjevca, dok je autogolom Antuna Crnkovića postavljeno konačnih 1:2. Momčad Aršanja također je ubacila u brzinu više u drugom dijelu i ostvarila pobjedu rezultatom 4:2. Dva gola u nastavku, odnosno treći pogodak na utakmici postigao je Marko Filipović.

Susret između Otrovanca i bačevačke Brane završio je već nakon 28 minuta zbog nedovoljnog broja igrača na terenu u gostujućoj momčadi. Do tada su po dva pogotka postigli Danijel Dikšić i Marko Živko, po jedan su dodali Dino Majer i Marin Kovač, tako da je susret registriran rezultatom 6:0.

Posljednja utakmica kola odigrana između Slavena i Stare Brezovice bila je ujedno i najefikasnija. Čak pet pogodaka vidjeli smo u prvih 45 minuta, a svih pet puta po loptu je u mrežu išao domaći vratar Antun Gojević. Tri pogotka postigao je Filip Radić, od čega dva s bijele točke, dok su se u strijelce još upisali Goran Duvnjak i Predrag Mikić. Dario Subota smanjio je prednost gostiju u 51. minuti, Mikić i Duvnjak zatresli su mrežu u 68. odnosno 73. minuti za visokih 1:7, dok su uvjerljivu pobjedu svojim golovima ublažili Subota i Šagolj.

3. ŽNL Istok

Skupina Istok proteklog je kola dobila svog prvaka. Bit će to momčad Krčevine iz Čađavačkog Luga koja je unatoč porazu na domaćem terenu od konkurenta za naslov, momčadi Kozica, zbog bolje gol razlike sigurna na vodećoj poziciji.

Susret ove dvije momčadi u oba je navrata završio rezultatima 2:1, a i jedna i druga pobjeda ostvarene su na gostovanjima. Denis Rabić doveo je Kozice u prednost u 29. minuti, dok je točno deset minuta kasnije Marko Mudri poravnao na 1:1. Pobjedu gostima, koja im neće biti dovoljna da se u posljednjem kolu u slučaju pobjede i poraza Krčevine nađu na prvom mjestu, osigurao je Matko Filipović devet minuta prije kraja utakmice.

Nogometaši Meljana upisali su drugu ligašku pobjedu na gostovanju u Novakima. Slavonac je nakon prvih 45. minuta imao dva gola prednosti pogotcima Alena i Tonia Nikolausa, a imali su i dva igrača više. Iako je bio u zapisniku na utakmici nije nastupio Vjekoslav Hes, dok je Darko Moslavac u 44. minuti napustio igru zbog ozljede. Usprkos svim problemima Meljani su borbenim stavom preokrenuli utakmicu u svoju korist. Prvo je na 2:1 smanjio David Krpačić u 67. minuti, na 2:2 izjednačio je Alen Marović, dok je tri boda svojim drugim pogotkom osigurao Krpačić 10 minuta prije isteka 90. minute.

Četvrtoplasirana Vaška i više je nego uvjerljivo slavila protiv Orešca u gostima. Najefikasniji u ovom susretu bio je Toni Brezović koji je postigao četiri pogotka, jedan manje postigao je Nikola Repinac, dva je dodao Danijel Čakanić, dok je jednog dodao Mateo Šimatić iz kaznenog udarca.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content