60 minuta do Zagreba: U četvrtak potpisivanje ugovora za čvor Virovitica čime kreće gradnja brze ceste od Virovitice prema Špišić Bukovici te dalje prema Bjelovaru i Zagrebu

Ono što su sanjale generacije, u četvrtak 13. svibnja, će se početi ostvarivati. U prostoru Virovitičko-podravske županije, od 13 sati, potpisat će se ugovor za gradnju čvora Virovitica, čime kreće gradnja brze ceste od Virovitice prema Špišić Bukovici te dalje prema Bjelovaru i Zagrebu.

Cesta je to koja će predstavljati „žilu kucavicu“ gospodarskog razvoja ovoga kraja, a datum 13. svibnja bit će zabilježen kao jedan od najvažnijih u novijoj povijesti. Ugovor će potpisati predstavnici investitora, Hrvatskih cesta d.o.o. te Osijek-Koteksa d.d. kao izvođača radova. Vrijednost radova je 74,4 milijuna kuna.

To je „kraljica“ naših projekata, jer bolja povezanost garantira daljnji i brži gospodarski razvoj Virovitičko-podravske županije – istaknuo je župan Igor Andrović, zahvalivši saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković, gradonačelniku Ivici Kirinu, zamjeniku župana Mariju Klementu i svima onima koji su pomogli u realizaciji ovog krucijalnog projekta za Virovitičko-podravsku županiju.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content