Bilogora 1947. pobjedom u Svetom Đurađu proslavila naslov prvaka: Stipo Djak s 27 pogodaka najbolji ligaški strijelac

Nogometaši Bilogore 1947. nakon kompletna 22 kola osvojili su naslov prvaka 2. ŽNL Zapad s četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Podgorjem. Gostujuća momčad jučer (nedjelja) je u Svetom Đurađu od prve do posljednje minute dominirala terenom, pravila puno problema na bokovima preko Koreničkog i Varge, dok su u vrhu napada svaku pogrešku spremno čekali Djak i Vlaisavljević.

Uz nekoliko solidnih udaraca spomenutog napadačkog dvojca, koje je sjajnim intervencijama “otklonio” vratar Vedran Botić, ostalo je manje – više završavalo van okvira gola. Možda i najbolju priliku za postizanje pogotka u prvom dijelu imao je Marko Korenički koji se pronašao nemarkiran na desetak metara od gola domaćina, ali njegov udarac odlazi za malo pored vratnice.

Prvih 45 minuta završilo je tako rezultatom 0:0, dok je Podgorje u Kapeli držalo dva gola prednosti i bilo na korak do naslova prvaka.

MG_5503

Stvari su se počele mijenjati u 49. minuti. Nakon ubačaja iz kuta mrežu svog vratara zatresao je Hrvoje Reider što je podiglo na noge gostujuću klupu. I dalje se gledao isti nogomet, Bilogora je prijetila sa svih strana dok se Đurađ orijentirao na kontre tražeći u vrhu napada svog najboljeg strijelca Marina Grizelja. Ovoga puta taj se način igre nije isplatio. U svega dvije minute, 68. i 71. utakmica je bila riješena golovima Vlaisavljevića i Djaka, dok je isti igrač konačan rezultat postavio u posljednjoj minuti utakmice.

MG_5546

– Smatram da smo prvi dio sezone odradili puno bolje nego ovaj drugi, budući da su nam se zbog poslovnih ili drugih privatnih obaveza aktivnosti smanjile za tridesetak posto. Pokušavali smo trenirati što redovnije, dva ili tri puta tjedno kako bi ostali i dalje u formi, a to smo i uspijevali. Od desetak igrača koja sam imao na treningu, njih šest-sedam je uvijek bilo iz prve postave. Iako smo lošije ušli u sezonu, evo, u konačnici smo ipak došli do naslova i moramo biti zadovoljni i ponosni na naš uspjeh. Nije niti malo bilo lako, Podgorje i mi smo se dosta odvojili na vrhu, ali tu su momčadi poput Đurađa, Sokola, Dinama, gdje nikad ne znaš hoćeš li pobijediti ili nećeš. Ovoga puta nama se sve lijepo posložilo i zbog toga mi je izuzetno drago. Sada ćemo malo odmoriti i uživati, kasnije se vraćamo treninzima pa ćemo vidjeti što i kako – izjavio je trener Bilogore 1947. Miroslav Ćorić.

bilogora_4

Istekom 90. minute pehar za zasluženo prvo mjesto kapetanu Borku Lešu predao je delegat susreta Mirko Penava, a nagradu je primio i Stipo Djak, najbolji ligaški strijelac s 27 postignutih pogodaka.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content