Čestitka predsjednika slatinskog HDZ-a Igora Fazekaša u povodu Dana vatrogasaca i sv. Florijana

U povodu Dana vatrogasaca i njihovog zaštitnika sv. Florijana, predsjednik GO HDZ-a Slatina i kandidat za gradonačelnika Igor Fazekaš uputio je čestitku slatinskim vatrogascima.

– Drage vatrogaskinje i vatrogasci grada Slatine i prigradskih naselja!

Od srca Vam čestitam Dan svetog Florijana-Dan hrvatskih vatrogasaca koji se obilježava 4. svibnja. Zbog krize uzrokovane pandemijom koja je potresla ne samo Hrvatsku, već i cijeli svijet, ovogodišnje obilježavanje Vašeg zaštitnika je drugačije i ujedno izazovnije nego prijašnjih godina. I u ovoj korona krizi Vi se ističete, kao i inače u nepredvidljivim i nesvakidašnjim situacijama, svojim nesebičnim davanjem i doprinosom u zaštiti života i imovine svih naših građanki i građana.

Uz pomoć Vlade RH i Hrvatske vatrogasne zajednice uspjeli smo osigurati dolazak dva nova vozila u Slatinu kroz projekte koje financira Europska unija i to veliko šumsko vozilo za Javnu vatrogasnu postrojbu Slatina i kombi vozilo za vatrogasce u Donjim Meljanima. Uz to planiramo uz pomoć projekata i bespovratnih sredstava iz EU fondova izgraditi novo županijsko vatrogasno središte na području grada Slatine kako bi sva vozila imala svoj prostor, a  vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe adekvatne prostorije za rad, vježbanje i učenje. Upravo bi s tim projektom i uz pomoć Vašeg truda i zalaganja, grad Slatina postao vatrogasni centar Virovitičko-podravske županije.

Povodom Vašeg dana, koristim ovu priliku da Vam još jednom zahvalim za sve ono što nesebično činite iz dana u dan kako bi se svi građani Slatine osjećali sigurno i spokojno. Iako ste najveća organizacija u Slatini, na vas možemo računati 24 sata dnevno 365 dana u godini. Uz sve to, Vi ste i društvena okosnica svakog prigradskog naselja! Kozice, Bakić, Sladojevci, Sladojevački Lug, Golenić, Donji Meljani, ali i Slatina, ne bi bili isti bez Vas i Vašeg rada i zalaganja. Hvala Vama, ali i Vašim obiteljima što vrijeme koje možete provesti u obiteljskom okruženju dobrovoljno i nesebično dajete za sve nas kako bi naša imovina i mi bili sigurni.

Sveti Florijan, neka nam svima bude primjer kako služiti  drugima, posebice u ovim nimalo lakim vremenima, a sve vas drage vatrogaskinje i vatrogasci neka čuva i pazi sveti Florijan na svim vašim putevima i intervencijama!

Sretan vam vaš dan, Dan svetog Florijana.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content