Četvrtzavršnica Kupa Hrvatske: NEXE se pobjedom 41:25 u Slatini plasirao na završni turnir u Poreč

U četvrtzavršnici Kupa Hrvatske za rukometaše, našički NEXE u sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića u Slatini bio je bolji od Slatine rezultatom 41:25. U prve četiri minute gosti su, koji su ovog puta nastupili u dosad neuobičajenim ružičastim dresovima, poveli 4:0. U nastavku su se i domaći igrači malo razbudili i počeli postizati zgoditke. Prvu obranu domaći vratar Lovro Frajhaut imao je u 15. minuti kada je gostujući trener zamijenio cijelu šestorku na terenu. Na poluvremenu su Našičani imali prednost 24:15.

nexe slatina 4

U prvih desetak minuta drugog dijela slatinski rukometaši su “držali” zaostatak od desetak zgoditaka. Posljednja dionica utakmice u potpunosti je pripala gostujućoj momčadi, koja je u jednom trenutku imala 17 zgoditaka prednosti, da bi na kraju utakmicu zaključila s +16.

Najefikasniji u domaćim redovima bili su Ivan Repić sa sedam te Benjamin Hankić i Martin Lukac sa po četiri zgoditka. U gostujućim redovima osam zgoditaka postigao je Mateo Rodin, pet zgoditaka Dorian Markušić, a po četiri Ivan Vida i Živan Pešić.

nexe slatina 14

-Čestitam domaćim igračima na odličnoj igri i otporu. Moji igrači su loše ušli u susret. To nije uzrokovano prekidom u natjecanju, već je jednostavno stvar lošeg ulaska u utakmicu – nezadovoljan pristupom svojih igrača bio je trener NEXE-a Branko Tamše.

-Gosti su ušli opušteno u utakmicu. Moj dečki su ušli ozbiljno i u pojedinim trenucima pružili dostojan otpor – kratko je rezimirala utakmicu tajnica RK Slatine Biljana Frajhaut.

nexe slatina 11

Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (obojica iz Osijeka); delegat: Dean Prpić (Zagreb).

Slatina: Lovro Frajhaut, Nikola Brnada, Ivan Horvat, Noa Fazekaš, Ivan Repić 7, Dino Majstorović, Ivan Berkec 1, Tin Bačani 1, Domagoj Bot, Igor Dragojević 3, Antonio Butorac 1, Fran Čurić 1, Matija Lisinski 3 (2), Benjamin Hankić 4 (1), Filip Mataija i Martin Lukac 4. Trener: Viktor Frajhaut.

NEXE: Mihailo Radovanović, Moreno Car, Albin Eter 2, Fran Mileta 3, Marko Mrđenović, Saša Barišić Jaman 3 (1), Marin Jelinić 2, Ivan Vida 4, Borna Manci Mičević 2, Tomislav Severec 2, Živan Pešić 4, Janko Kević, Mateo Rodin 8, Halil Jaganjac 3, Dorian Markušić 5 i Gianfranco Pribetić 3. Trener: Branko Tamše.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”632111″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content