Dječji vrtić Suncokret posjetila glasnogovornica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Nataša Pavić

Obilježavajući Dan planeta Zemlje djeca iz Dječjeg vrtića Suncokret u travnju su provodila brojne edukativne aktivnosti. Razgovarali su o tome što sami mogu učiniti za čišću i zdraviju Zemlju, provodili ekološke pokuse, prikazivali eko-igrokaze, izrađivali zvečke od recikliranih materijala, a u komposter koji su im poklonili Grad Slatina i tvrtka „Slatina kom“ svakodnevno odlažu biootpad.

– Djeca kao pravi mali ekolozi od najranije dobi uče kako se reciklira stari papir pa su od njega napravili čestitke za Majčin dan, sami su napravili spremnike za plastiku i papir a uredili su i cvjetne gredice oko našeg vrtića. Uz sve ove aktivnosti  našli su vremena i za pisanje pisma kojega su na sam Dan planeta Zemlje poslali ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić.

DSC06977 Custom
Foto: Dječji vrtić Suncokret

To pismo bilo je razlog da se glasnogovornica Ministarstva Nataša Pavić iz Zagreba zaputi u Slatinu i posjeti djecu u ovom vrtiću. Djeca su se obradovala njezinoj posjeti a za dobrodošlicu su joj otpjevala vrtićku himnu i pjesmu na engleskom jeziku „Itsy Bitsy Spider“.

Glasnogovornica Pavić srdačno je svima zahvalila na pismu i poručila djeci da ih cijelo Ministarstvo podržava u njihovim nastojanjima da očuvaju šume i svoj okoliš. Pohvalila je i trud odgojitelja, roditelja i same djece koji zajedničkim snagama već 14 godina vrijedno prikupljaju stari papir i redovito ga otpremaju u tvornicu papira uz pomoć tvrtke DS Smith Unijapapir Croatia iz Osijeka. Djeca su s ponosom istaknula da su tako od sječe sačuvali 367 stabala. Djecu i gošću iz Zagreba pozdravio je i Krunoslav Šarabok, pročelnik Stručne službe koji je u ime Grada Slatine pohvalio poticanje pozitivnih stavova najmlađih prema okolišu a zauzvrat je dobio cvijet od recikliranog materijala kojega su djeca sama izradila.

DSC06357 Custom
Foto: Dječji vrtić Suncokret

Glasnogovornici Ministarstva djeca su poklonila svoj likovni rad i knjižicu „Mala djeca – velike mudrosti“ koju je Dječji vrtić Suncokret izdao u prigodi obilježavanja 10-te godišnjice svoga rada. Svako dijete dobilo je od Ministarstva poklon kao uspomenu na ovo lijepo druženje i poticaj da nastave čuvati čistu prirodu, bistre rijeke te zelene šume i livade koje ih okružuju.

(www.icv.hr, Dječji vrtić Suncokret)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content