Dr. Fotez: Cijepite se, mislite na sebe i svoje! Sve što trebate učiniti je kontaktirati svog liječnika

Na području Virovitičko-podravske županije u tijeku je treća faza cijepljenja protiv koronavirusa. To znači da je “na red” došlo svo punoljetno stanovništvo. Sve što je potrebno učiniti kako bi dobili svoju dozu cjepiva je kontaktirati svog izabranog liječnika. 

Kako su na području županije otvorena četiri punkta, u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači, a cijepe i liječnici u Domovima zdravlja, nema redova čekanja. 

– Kada se prijavite kod svog liječnika obiteljske medicine možete se cijepiti već toga dana ili drugi dan kada vam odgovara. Cijepiti se mogu apsolutno svi. Prešli smo u treću fazu više ne mora biti probir o ugroženima, odnosno ljudima koji imaju prioritete. Dakle sada svi imate prioritet i svi se možete cijepiti. A trebate napraviti samo jedan mali korak – javiti se svome liječniku i s njim se dogovoriti o cijepljenju u vrijeme kada vam odgovara. Ljudi cijepite se, mislite na sebe i na svoje – poručio je dr. Ivica Fotez, ravnatelj županijskog Doma zdravlja.

125232013 3483725381715038 1009952297260498402 n

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo “Sv. Rok” Virovitičko-podravske županije, do 19. svibnja na području VPŽ ukupno je prvom i drugom dozom jednog od cjepiva (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson) cijepljeno 26.436 osoba. Prvu dozu primilo je 19.080 stanovnika, a njih 7.356 dobilo je i drugu dozu. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content