DVD-u Otrovanec stiglo vatrogasno vozilo iz Tirola, prvo u 90 godina postojanja Društva

Ovog tjedna u dvorište DVD Otrovanec stiglo je dugo iščekivano vatrogasno vozilo iz Tirola, koje je ispred doma s oduševljenjem dočekalo mnoštvo članova i mještana Otrovanca.

Riječ je o vozilu marke Iveco Turbo Daily 4012 sa svom potrebnom opremom za tehničke intervencije, a služit će i kao prateće vozilo za intervencije u druga sela. DVD je do sad iz Tirola dobilo vatrogasnu opremu koja im je nužna za daljnji rad, no kruna svega je vatrogasno vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

20210521 160147

– Od 2019. Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije s austrijskom pokrajinom Tirol sklopili su suradnju i mi smo se odmah uključili i tražili upravo ovakvo vozilo, malo navalno/tehničko vozilo. Ovo je prvo vatrogasno vozilo koje je došlo u ovo društvo, u DVD Otrovanec – rekao je zapovjednik DVD-a David Tržić.

Dolazak vozila bila je motivacija da Društvo u što kraćem roku izgradi i pripremi garažu, koja je bila uvjet za donaciju vozila, a u tome im je pomogla općina Pitomača. Vrijednost investicije iznosi 225.000 kuna.

20210521 162904

– Delegacija iz Tirola je prilikom posjete našem DVD-u utvrdila kako naša postojeća garaža neće biti dovoljno velika za vozilo pa su zatražili da izgradimo novu garažu – rekao je zapovjednik Tržić.

– Ovo vozilo će unaprijediti naš DVD, a članovima olakšati intervencije. Srce nam je ko kuća. Nova garaža nam je isto tu te se zahvaljujem našoj Općini i našem načelniku Željku Grgačiću koji nam je pomogao u ostvarenju svega ovoga, osobito nove garaže – istaknuo je predsjednik DVD-a Mihael Ignola.

20210521 162845

Zahvaljujući suradnji Vatrogasne zajednice VPŽ s austrijskom pokrajinom Tirol te općini Pitomača DVD Otrovanec je nakon 90 godina postojanja i rada dobio prvo vatrogasno vozilo. Do sada su, naime, na sve intervencije išli osobnim vozilima.  

– Ovo je jedna velika stvar za nas nakon 90 godina kako postoji društvo ovo je prvo vozilo koje je došlo u Otrovanec. Ali nećemo stati samo na tome, idemo dalje podići ovaj DVD na novu razinu. U tome će nam pomoći naša mladež, ali i stariji članovi koji su uvijek uz nas u svemu i pomažu nam. Bez njih svih toga ne bi bilo – istaknuo je Ignola.

(www.icv.hr, ib)

20210521 160107