DVD-u Otrovanec stiglo vatrogasno vozilo iz Tirola, prvo u 90 godina postojanja Društva

Ovog tjedna u dvorište DVD Otrovanec stiglo je dugo iščekivano vatrogasno vozilo iz Tirola, koje je ispred doma s oduševljenjem dočekalo mnoštvo članova i mještana Otrovanca.

Riječ je o vozilu marke Iveco Turbo Daily 4012 sa svom potrebnom opremom za tehničke intervencije, a služit će i kao prateće vozilo za intervencije u druga sela. DVD je do sad iz Tirola dobilo vatrogasnu opremu koja im je nužna za daljnji rad, no kruna svega je vatrogasno vozilo.

20210521 160147

– Od 2019. Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije s austrijskom pokrajinom Tirol sklopili su suradnju i mi smo se odmah uključili i tražili upravo ovakvo vozilo, malo navalno/tehničko vozilo. Ovo je prvo vatrogasno vozilo koje je došlo u ovo društvo, u DVD Otrovanec – rekao je zapovjednik DVD-a David Tržić.

Dolazak vozila bila je motivacija da Društvo u što kraćem roku izgradi i pripremi garažu, koja je bila uvjet za donaciju vozila, a u tome im je pomogla općina Pitomača. Vrijednost investicije iznosi 225.000 kuna.

20210521 162904

– Delegacija iz Tirola je prilikom posjete našem DVD-u utvrdila kako naša postojeća garaža neće biti dovoljno velika za vozilo pa su zatražili da izgradimo novu garažu – rekao je zapovjednik Tržić.

– Ovo vozilo će unaprijediti naš DVD, a članovima olakšati intervencije. Srce nam je ko kuća. Nova garaža nam je isto tu te se zahvaljujem našoj Općini i našem načelniku Željku Grgačiću koji nam je pomogao u ostvarenju svega ovoga, osobito nove garaže – istaknuo je predsjednik DVD-a Mihael Ignola.

20210521 162845

Zahvaljujući suradnji Vatrogasne zajednice VPŽ s austrijskom pokrajinom Tirol te općini Pitomača DVD Otrovanec je nakon 90 godina postojanja i rada dobio prvo vatrogasno vozilo. Do sada su, naime, na sve intervencije išli osobnim vozilima.  

– Ovo je jedna velika stvar za nas nakon 90 godina kako postoji društvo ovo je prvo vozilo koje je došlo u Otrovanec. Ali nećemo stati samo na tome, idemo dalje podići ovaj DVD na novu razinu. U tome će nam pomoći naša mladež, ali i stariji članovi koji su uvijek uz nas u svemu i pomažu nam. Bez njih svih toga ne bi bilo – istaknuo je Ignola.

(www.icv.hr, ib)

20210521 160107

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content