FOTO Gorak okus nakon domaćeg poraza od Križevčana: Tomislav Borovčak kaznio Virovitičane

U svojoj drugoj uzastopnoj utakmici na domaćem terenu nogometaši Virovitice u 21. kolu 3. hrvatske lige Sjever poraženi su od Radnika iz Križevaca minimalnim rezultatom 1:0.

U početku se igralo ravnopravno, ali kako je vrijeme odmicalo, gosti iz Križevaca imali su sve više loptu u nogama. U 19. minuti gostujući internacionalac Sanghun Seok krenuo je odlučno prema domaćim vratima, ali je Krešimir Tomljanović ukrotio njegov udarac. Pet minuta kasnije jedan sjajan bočni ubačaj Tomislav Borovčak nije uspio ubaciti u domaću mrežu. Minutu kasnije ponovno bočni ubačaj s desne strane isti igrač skreće u vratnicu, od koje se lopta neobranjivo odbija u mrežu.

Desetak minuta kasnije s dvadesetak metara oštro puca najbolji strijelac lige Nikola Suvajac, ali nedovoljno opasno za gostujućeg vratara Matea Tihelku. Na odmor se odlazi s minimalnom gostujuću prednošću od 1:0.

IMG 6957 Custom

Dvije minute igre u drugom dijelu bile su dovoljne da se “uzbude duhovi” na nogometnom terenu Sportskog centra Vegeška. Jedan gostujući obrambeni igrač u padu u kaznenom prostoru dira loptu rukom. Domaći igrači su tražili kazneni udarac, ali se djelitelj pravde Ante Bundović nije složio s njima. Uskomešale su se obje momčadi, što je na kraju rezultiralo prekršajem domaćeg igrača Roka Horačeka, koji je sankcioniran opomenom i prigovorom gostujućeg pričuvnog igrača Željka Bastalića, koji je također nagrađen istom kaznom.

Tijekom drugog dijela domaća momčad više je kontrolirala loptu, ali bez konkretne završnice. Najbliže zgoditku bili su u 65 . minuti, kada je mladi Ronaldo Meszeš glavom zamalo prebacio vrata i u 68. minuti, kada je s lijevog boka Domagoj Mrazović pucao pored vrata.

IMG 6975 Custom

Gosti su u drugom dijelu umalo kaznili domaće promašaje u 72. minuti. Lopta je išla prema mreži, ali ju je u posljednji trenutak s gol crte izbio Luka Duvnjak. Do kraja se borba za svaku loptu većim dijelom odvijala na sredini terena. U prvoj minuti sudačke nadoknade vremena domaći igrač Josip Ivačić nepotrebno i nehotično je zaradio crveni karton.

Gosti na kraju odnose tri vrijedna boda iz Virovitice jer su svoju jedinu pravu priliku uspjeli pretvoriti u pobjednički zgoditak.

IMG 6988 Custom

-Pružili smo dobar otpor favoriziranim gostima. Za razliku od nas, oni su jednu svoju priliku uspjeli realizirati i doći do tri boda. Zbog kartona iduće subote ćemo desetkovani otputovati na gostovanje kod lidera lige, Mladosti u Ždralove – rezimirao je nakon utakmice domaći trener Goran Bosilkovski.

Virovitica – Radnik Križevci 0:1
Najbolji u virovitičkim redovima: Rok Horaček

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”629060″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content