FOTO Josip Ivačić i Matija Lovreković matirali Karla Mahačeka, Virovitica u potpunosti nadigrala Papuk i prošla u finale Županijskog kupa

U susret polufinala Županijskog nogometnog kupa dva trećeligaša ušla su s različitim raspoloženjem u momčadi, Virovitičani nakon pobjede, a Orahovčani nakon nekoliko poraza.

Od samog početka bilo je očito da domaća momčad želi nastaviti s pozitivnim rezultatima. Opasno su pritisnuli Majdenićevu momčad na njezinu polovicu terena. Pred vratima Papuka konstantno su sijevale prilike, ali u prvom dijelu lopta nije htjela u gostujuću mrežu.

U prvih trideset minuta Virovitica je stvorila četiri ozbiljne prigode za pogodak. U dva navrata “tukao” je Rok Horaček, a dva odlična pokušaja imao je i Slaven Marković, za čiju se “bombu” s dvadesetak metara gostujući vratar Karlo Mahaček morao dobro “protegnuti” kako bi sačuvao svoju mrežu netaknutom. Svakako treba spomenuti i poluvolej Krešimira Pipića te pokušaj Nikole Suvajca s ruba 16, ali i tu je Mahaček bio na mjestu.

Ipak, najizgledniju priliku imao je Josip Ivačić, koji je u 32. minuti iskosa s lijeve strane “zatresao” vratnicu Mahačekovih vrata. Gosti su jedini ozbiljniji pokušaj imali u 15. minuti kada je pokušao Marin Čavić, ali siguran je na domaćim vratima bio Krešimir Tomljanović.

Na početku drugog dijela Matija Matoković je pogodio domaću mrežu, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji, tako da od pogotka nije bilo ništa. Na pravom se mjestu u toj situaciji našao pomoćni sudac Nikola Kečkiš. U idućem napadu, kada je semafor pokazivao 49. minutu, Ivačić se našao sam pred Mahačekom i doveo domaću momčad u prednost od 1:0.

Dominacija momčadi trenera Gorana Bosilkovskog nastavila se do posljednje minute susreta. U tri navrata igrači u “narančasto – crnim” dresovima bili su sami pred Mahačekom, ali nedostajalo je koncentracije u samoj završnici. Nakon propuštenih domaćih prilika igrači u “plavo – bijelim” dresovima u dva navrata ozbiljno su zaprijetili domaćem vrataru Tomljanoviću, koji je danas bio nesavladiv. Pitanje pobjednika riješeno je sedam minuta prije kraja, kada je u jednoj gužvi pred gostujućim vratima najviši u skoku bio Matija Lovreković i glavom poentirao za konačnih 2:0.

– Odigrali smo sve što smo dogovorili u svlačionici. Bili smo uvjerljivi i to nam je donijelo pobjedu i plasman u finale. Čestitam mojim momcima na borbenosti. Ovo je dosad naša najbolja utakmica ove sezone – sretan je bio trener Virovitice Goran Bosilkovski.

S druge strane, nezadovoljan je bio Papukov strateg Martin Majdenić, svjestan vrlo blijedog izdanja svoje momčadi danas na Vegeški.

-Prvi dio smo odigrali odgovorno, ali u drugom dijelu smo podbacili i izgubili. Nažalost u posljednjih nekoliko utakmica smo se raspali kao momčad. Ni danas nismo bili kompletni, nedostajala su nam dva ključna igrača sredine terena za koje nemamo adekvatnih zamjena – rekao je Majdenić.

Virovitica – Papuk Orahovica 2:0
Igrač utakmice: Matija Lovreković

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content