FOTO Odličan spoj mladosti i iskustva: Virovitica na juniorski pogon protiv Virja do prve domaće proljetne pobjede

Muke s igračkim kadrom za trenera Gorana Bosilkovskog nastavile su se i u 2. kolu lige za opstanak 3. HNL Sjever. U susretu s Podravcem iz Virja nije mogao računati na Krešimira Crvenku, Krešimira Pipića, Domagoja MrazovićaDomagoja Vučemilovića – Jurića i Davora Sinjakovića.

Sastav su popunili juniori: u prvoj postavi bio je David Pelc, dok su s klupe vrebali Luka Špoljar, Fran Prister, Patrik Kvrgnjaš, Ronaldo Meszeš i Luka Sabo. Nakon obostranih prilika u 36. minuti Rok Horaček doveo je Viroviticu u prednost od 1:0. U drugom dijelu najboljem domaćem strijelcu Nikoli Suvajcu bilo je potrebno šest minuta da tu prednost udvostruči na 2:0.

IMG 8565 Custom

U 60. minuti sudac Filip Hirš u domaćem kaznenom prostoru pokazao je na bijelu točku. Loptu je uzeo Vedran Furmek te smanjio na 2:1. Devet minuta kasnije, u jeku domaćih napada, gostujući igrač Leo Kovačić našao se sam na nekoliko metara od nemoćnog Krešimira Tomljanovića i poravnao na 2:2. U domaćim redovima nisu očajavali, već su se nastavili boriti.

IMG 8592 Custom

Dvije minute nakon izjednačenja bombom s dvadesetak metara Josip Ivačić ponovno je doveo “narančasto – crne” u prednost. U posljednjoj dionici u igru ulazi Marko Puškarić i četiri juniora: Sabo, Kvrgnjaš, Meszeš i Prister, koji su pokazali svoju kvalitetu. Prvo je u 75. minuti na asistenciju Meszeša, Kvrgnjaš pogodio gostujuću mrežu, a u posljednjoj minuti asistent je bio Prister, a realizator Meszeš za konačnih 5:2. Virovitičani su tako ostvarili prvu domaću pobjedu ovog proljeća.

IMG 8590 Custom

-U igru smo ušli puni htijenja i borbenosti, što nam se na kraju isplatilo. Ako tako odigramo i u kup utakmici u srijedu protiv Papuka, očekujem novi uspjeh – zadovoljan je bio trener Virovitice Goran Bosilkovski.

Virovitica – Podravac Virje 5:2
Igrač utakmice: Nikola Suvajac

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”632484″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content