FOTO Vukosavljevačka Mladost otkinula vodećem Podgorju dva boda, bitka za naslov opet se “zakuhava”

Devetoplasirana Mladost iz Vukosavljevice dosad je upisala četiri pobjede, isto toliko remija i devet poraza, a upravo je jedan od tih neriješenih rezultata ostvarila jučer (nedjelja) na domaćem terenu protiv Podgorja u 18. kolu 2. ŽNL Zapad. Ne bi to bilo “ništa posebno” da Podgorje nije vodeća momčad lige. Bilogora 1947. svladala je Croatiju iz Grabrovnice na svom travnjaku i tako smanjila zaostatak za za liderom na četiri boda. No, vratimo se utakmici između Mladosti i Podgorja.

Kad se ekipira, a to nije čest slučaj, domaća momčad sposobna je iznenaditi svakog ligaškog konkurenta. Upravo se to dogodilo jučer. Mora se priznati, gostujuća momčad krenula je furiozno i već u prvih dvadesetak minuta stvorila nekoliko ozbiljnih prigoda, koje na kraju nisu materijalizirane. Jak vjetar nije dozvoljavao momčadima da razviju svoju igru, što je naravno, teže palo gostima.

IMG 5701

Na poluvremenu, gostujući strateg Ivan Ćavar s klupe diže Luku Vukšića, što je dodatno prodrmalo igru Podgorja, koje se svim silama trudilo postići vodeći pogodak, ali nekoliko sjajnih intervencija na domaćim vratima upisao je Darko Veličan.

Nešto se pitalo i domaćina, koji se sredinom nastavka sve više približavao gostujućem vrataru Filipu Buđaku. Odličan posao u sredini terena radili su Mihael Komar i Mario Raptavi, a njihove duge lopte sve su češće stizale prema domaćim napadačima. U desetak minuta momčad trenera Matije Stanešića stvorila je tri vrlo dobre prigode. Pucali su redom Nemčec, Jurić i Kovač, ali nedovoljno dobro da bi ugrozili sigurnog Buđaka.

IMG 5716

U posljednjih petnaestak minuta raste nervoza u gostujućim redovima. Đureš i Feketija pokušavaju dugim loptama tražiti svoje brzance, Horvata i Vukšića, ali neuspješno. Nekoliko odličnih obrambenih intervencija imao je i domaći kapetan Marko Pokupić. Mreže su mirovale do posljednjeg zvižduka glavnog suca Gorana Loparca. Na kraju, podjela bodova.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”629323″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content