GDCK Virovitica nizom aktivnosti obilježio Tjedan Crvenog križa: Od predavanja za učenike do prikupljanja namirnica za Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”

Od 8. do 15. svibnja obilježen je Tjedan Crvenog križa. Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, koje djeluje na području grada Virovitice i pet općina (Pitomača, Špišić Bukovica, Lukač, Suhopolje i Gradina), nizom aktivnosti obilježilo je spomenuti tjedan.

Uz akciju dobrovoljnog darivanja krvi i podjelu zahvalnica volonterima koji su bili uključeni u pomoć postradalom stanovništvu Banovine od niza potresa na tom području, o kojima smo već pisali ranije, bilo je još nekoliko aktivnosti.

U osnovnoj školi “August Cesarec” u Špišić Bukovici zaposlenici GDCK Virovitica održali su dva predavanja uz učenike dva osma razreda o pružanju prve pomoći unesrećenim osobama. Tijekom tjedna započela je podjela paketa prehrambenih artikala i higijenskih potrepština u okviru projekta “Humanitarni paketi DCK Virovitica i Orahovica” – FEAD III. za korisnike Zajamčene minimalne naknade i umirovljenike s najnižim mirovinama s područja grada Virovitice, općina Gradina, Suhopolje, Pitomača, Lukač i Špišić Bukovica te s područja grada Orahovice. Samo u prvom dijelu podijeljeno je ukupno 37.767 tona hrane i 10.895 tona higijenskih potrepština.

Već pet godina, točnije od 9. svibnja 2016. godine, u Virovitici djeluje Socijalna samoposluga “Djelo Ljubavi”. Od osnivanja do danas u sustavu su evidentirana 1.059 korisnika, a podijeljeno je ukupno 80.772 kilograma hrane i higijenskih potrepština. Podaci se odnose na šest jedinica lokalne samouprave na čijem području djeluje GDCK Virovitica.

U sklopu Tjedna Crvenog križa, volonteri GDCK Virovitica svakodnevno su u tri smjene po dva volontera, ispred trgovačkog centra Kaufland u Virovitici, prikupljali namirnice i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”.

Inače, u proteklih pet godina, 206 volontera GDCK Virovitica odradilo je 2.951 volonterski sat za potrebe Socijalne samoposluge. Samo u protekla dva mjeseca iz Socijalne samoposluge podijeljeno je 254 paketa u ukupnoj težini od 3.256 kilograma, od toga 175 paketa za Uskrs, a ostalih 79 podijeljeno je u svibnju.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content