Godišnja skupština: GDCK Orahovica vapi za novim uredom i prostorom skladišta

Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica održalo je svoju redovnu, godišnju skupštinu na kojoj je predstavljen sadržajan rad Društva koje se unatoč pandemiji pokazalo svoju vrijednost i marljivost te posebno humanost koja je i osnova rada Crvenog križa. Izvješće o radu podnio je v.d. ravnatelja Željko Kiš.

-Zbog poznate situacije s pandemijom koronavirusa, naše aktivnosti svedene su na minimum, ali nešto smo ipak uspjeli odraditi. Tako je osim redovnih aktivnosti i rada društva, u prošloj godini organizirano natjecanje školskih ekipa pomladaka CK, pred Uskršnje blagdane podijelili smo 176 paketa starijim i nemoćnim te socijalno-ugroženim osobama, donirali maske uslijed nestašice istih na našem području te se stavili na raspolaganje za svaki vid pomoći kroz pandemiju. I protekle godine stigle su nam iznimno vrijedne pošiljke šlepera prepune medicinske i druge pomoći iz Francuske od naših Carmen i Ivana Perkovića i njihove udruge Fraternite Catalogne Kroatie.

Krajem godina odradili smo velik posao glede organizacije prikupljanja pomoći za potresom stradala područja Sisačko-Moslavačke županije. S obzirom na to da smo ostali bez ravnatelja, krajem godine raspisali smo natječaj za novog ravnatelja i dobili tri prijave, no na sastanku Povjerenstva zaključeno je kako niti jedan kandidat ne zadovoljava uvjete zapošljavanja u našem društvu te je donesena odluka o poništavanju ovoga te raspisivanju novog natječaja.

Skupstina GDCK Orahovica 2

Posebno se ponosimo na dobrovoljni darivanje krvi i ovim putem tim humanim ljudima se od srca zahvaljujemo jer svojim nesebičnim činom spašavaju nečije živote. U prošloj godinu u društvu je radilo 60 volontera, 25 žena i 35 muškaraca, a najaktivniji volonteri bili Josip Grgurić s 455 odrađenih volonterskih sati te s nešto manje Jozo Prispilović, Pavao Ramić i Stevo Hulak – rekao je Kiš te kroz izvješće, ali i plan rada iznio dva najveća problema ovoga društva.

-Naš najveći problem je prostor ured te onoga za skladištenje opreme. Ured se nalazi u staroj, trošnoj zgradi kojoj prokišnjava krov i ne nemamo dovoljno prostora za aktivnosti koje želimo provoditi. Posebna je priča skladište koje je ruševno i prokišnjava na sve strane, a naše Društvo ima medicinske opreme kvalitete i količine kao malo koje u Hrvatskoj. Naše društvo ne može samo riješiti ovaj problem i veliko je pitanje nastavaka rada u ovakvim uvjetima. Zato se nadamo kako će nas netko primijetiti jer ovo je problem koji se mora rješavati sada i što hitnije. Drugi naš veliki problem je broj djelatnika, naime u Društvu trenutno radi jedna osoba na puno i jedna na pola radnog vremena, a obim posla traži najmanje tri zaposlene osobe i tu se nadamo pomoći nove gradske vlasti – zaključio je Kiš.

(www.icv.hr, vg)

Povezane vijesti

Skip to content