Hrvatske ceste na području OBŽ trenutno provode projekte vrijedne više od 400 milijuna kuna

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić u pratnji predstavnika izvođača radova, danas (12. svibnja 2021. godine) su obišli radove na obilaznici Beli Manastir i dionici državne ceste DC2 između naselja Normaci i DC34.

Nakon obilaska tih gradilišta župan Ivan Anušić je naglasio kako se na području Osječko-baranjske županije radi zaista puno projekata cestovne infrastrukture koji se realiziraju preko Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta. Zadovoljan je brojem i vrijednostima projekata, kao i dinamikom radova, a naglašava kako su uspješni projekti rezultat dobre suradnje na svim razinama, od općina preko županije do nacionalne razine.

– Izmještanje dionice u kojem postojeća državna cesta prolazi kroz centar grada Belog Manastira je samo jedan u nizu projekata koji Hrvatske ceste obavljaju u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Vladom RH i jedinicama lokalne samouprave, u ovom slučaju Gradom Belim Manastirom, a na zadovoljstvo svih građana koji ovdje žive te tako stvarajući pretpostavke za dodatnu urbanizaciju naselja gdje se rade projekti. U ovom trenutku Hrvatske ceste na području Osječko-baranjske županije imaju aktivne ugovore u vrijednosti više od 400 milijuna kuna. Danas smo obišli radove na modernizaciji i rekonstrukciji ceste kod Normanaca, obilaznicu Belog Manastira, neki dan smo potpisali ugovor za državnu cestu D213 od Osijeka prema Erdutu, danas za ceste u naselju Petrijevci, a tu su i drugi projekti. Dakle, imamo živu aktivnost na izgradnji i modernizaciji cestovne infrastrukture na području Osječko-baranjske županije koja će stvoriti pretpostavke za daljnji gospodarski razvoj, a prije svega turistički razvoj ovog područja – rekao je nakon obilaska predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob zahvalio je izvođačima na obavljenim radovima na obilaznici ovog grada.

– Dinamika je odlična, a radovi bi trebali biti dovršeni do travnja sljedeće godine. Ova obilaznica će donijeti i brzu cestu između naselja u Belom Manastiru te izmještanje teretnog prometa, a dovršetkom ovog projekta i izlazom na koridor 5C pozicionirat ćemo grad Beli Manastir kao prometno čvorište. Mi smo sada na jednakoj udaljenosti od svih velikih gradova u regiji i bit ćemo povoljni za distribucijske centre i brzu alokaciju čime će naša poslovna zona sigurno dobiti dodanu vrijednost. Ovo je zasigurno jedan od najvećih projekata u Belom Manastiru na čemu zahvaljujem svim subjektima uključenim u projekt – zaključio je Rob. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content