Industrijsko-obrtnička škola Slatina: Čak 223 učenika sudjelovalo u edukaciji o održivom razvoju

U sklopu projekta “Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj” i u suradnji s Udrugom O.A.Z.A. – Održiva Alternativa Zajednici iz Zagreba, održano je 17 radionica iz područja održivog razvoja na kojima je sudjelovalo 223 učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

Radionice su organizirane pod pokroviteljstvom Volonterskog centra Zagreb koji je i nositelj navedenog projekta.

Teorijske radionice i edukacija o održivom razvoju pod nazivom “Naučimo razvrstati otpad” i “Kompostiranje” provedene su u razdoblju od 28. travnja do 7. svibnja 2021. godine u svim razrednim odjelima Industrijsko-obrtničke škole Slatina, a provela ih je koordinatorica projekta Svjetlana Dupan.

Na radionicama su učenici naučili razliku između otpada i smeća, podjelu otpada prema mjestu nastanka, kako razvrstati pojedine vrste otpada, razloge i načine recikliranja, kako pravilno pretvoriti organski otpad u kompost te koja se vrsta organskog otpada može odlagati u kompost, a koja ne. Praktični dio uređivanja školskog vrta s prenamjenom i recikliranjem starih odbačenih predmeta osmislila je i realizirala voditeljica školskog vrta Ružica Pekar s učenicima 3. razreda zanimanja kuhar, 1. razreda zanimanja konobar i stolar, 3. razreda zanimanja frizer i 2. razreda zanimanja instalater grijanja i klimatizacije. Ispred školske zgrade stvorili su cvjetnu oazu u samom centru grada, pravi gradski urbani vrt u kojemu svi učenici škole rado provode školske odmore i slobodno vrijeme nakon završetka nastave.

(www.icv.hr, adf, IOŠ Slatina, SD)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content