Ivan Anušić već u prvom krugu osigurao novi mandat na čelu Osječko-baranjske županije: Zadovoljan sam i spreman odmah nastaviti s projektima

Nakon prebrojanih 100 posto listića, objavljeni su i konačni rezultati, a prema kojima je za župana Osječko-baranjske županije izabran Ivan Anušić (HDZ), dokće se u drugom krugu u utrci za osječkog gradonačelnika “naći” HDZ-ov Ivan Radić i kandidat Domovinskog pokreta i Mosta Berislav Mlinarević.

Ivan Anušić, je kao kandidat koalicijske liste HDZ, NL Ante Đapića, ANU, HSU, HSP, DHSS, BUZ, HSLS, na nedjeljnim izborima u utrci za još jedan četverogodišnji mandat na funkciji osječko-baranjskog župana, uvjerljivo pobijedio svoje suparnike osvojivši 61,25 posto glasova na obrađenih 87,33 posto biračkih mjesta te time okončao utrku već u prvom krugu lokalnih izbora.

Vesna Vučemilović, kandidatkinja koalicije Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika, dobila je podršku 19,10 posto birača a kandidat koalicije HNS-a, HSS-a i Reformista Ivica Mandić, prikupio je 12,88 posto glasova.

– Dali su mi potporu u tako velikom broju, i ja sam u ovom trenutku više nego zadovoljan i sretan te spreman već od sutra krenuti, jer je i Skupština oformljena u našu korist. Nastavljam sa svim onim projektima i svime što smo govorili i za ovo programsko razdoblje u iduće četiri godine. Završavamo i ono što smo počeli, a nismo stigli zbog objektivnih razloga završiti. Mogu samo zahvaliti svima koji su mi bili velika podrška u proteklom razdoblju, i svima onima koji su mi dali potporu sada. Potporu koju sam dobio neću pronevjeriti, i sve što sam obećao to ću i napraviti – istaknuo je Anušić za medije.

Naime, koalicijska lista za Županijsku skupštinu, koju predvodi HDZ, osvojila je gotovo polovinu svih važećih glasova, točnije 49,16 posto, dok je drugo mjesto s osvojenih 18,57 posto glasova zauzela koalicija DP/SU. Tek na trećem mjestu s 11,16 posto nalazi se lista SDP-a, iza koje je prema broju glasova lista Snage Slavonije i Baranje sa 7,16 posto. U novu Županijsku skupštinu ući će i kandidati liste HNS/HSS/Reformisti s osvojenih 5,49 posto i lista Mosta i Hrvatskih suverenista s 5,09 posto glasova. Jedino lista SDSS-a nije uspjela prijeći prag, budući da su na obrađenih 87,56 posto biračkih mjesta ostvarili rezultat od 3,34 posto glasova.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content