JEDNA OD SEDAM MJERA Virovitičko-podravska županija dodijelila 439 tisuća kuna potpora svojim poduzetnicima

Virovitičko-podravska županija svake godine donosi paket mjera za pomoć gospodarstvu, poduzetništvu i obrtništvu koji iznosi oko 3 milijuna kuna. Tako su danas (petak) dodijeljene potpore za program potpora u poduzetništvu za mikro i male poduzetnike za djelatnost proizvodnje i prerade ukupne vrijednosti 439 tisuća kuna. Na Javni poziv javilo se 50-ak poduzetnika, a njih 38 je ostvarilo uvijete za potporu. Poduzetnicima je potpore uručio župan Igor Andrović, a dodjeli je nazočio i njegov zamjenik Marijo Klement te pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok.

– Program je osmišljen kako bi poduzetnici ostvarili bespovratna sredstva za nabavu strojeva, opreme ili alata, ali i za nabavu računalne opreme, računalnih programa i sustava. Najviši iznos bespovratne potpore po korisniku je 50 posto od prihvatljivih troškova, a do maksimalno 15.000 kuna – naglasio je župan Igor Andrović.

VPŽ kontinuirano pomaže poduzetnicima, kako bespovratnim sredstvima kao što je COVID-19 jednokratna pomoć u 2020., tako i raznim subvencijama kamata na poduzetničke kredite te subvencioniranim korištenjem poslovnog prostora u Poduzetničkim inkubatorima na svom području, Programom potpora u poljoprivredi, sufinanciranjem kamata na proljetnu i jesensku sjetvu…

– Na ovaj način će se potaknuti daljnji razvoj, ulaganje i očuvanje radnih mjesta za brojne obitelji poduzetnika, a nastojat ćemo da se svake sljedeće godine osiguraju sredstva koja će se usmjeriti na poticanje razvoja poduzetništva u našoj županiji – poručio je župan Andrović.

– Ovo je samo jedna od sedam mjera koje provodimo ispred našeg Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu. Ukupan paket mjera iznosi oko 3 milijuna kuna godišnje pa ako zbrojimo ove tri godine poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima ukupno smo dodijelili oko 9 milijuna kuna. Pozivam sve poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike da prate naše javne pozive i natječaje kako bi ostvarili pravo na potporu – istaknuo je županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok.

Kroz ovu potporu su poduzetnici mogli ostvariti 15 tisuća kuna, odnosno do 50 posto svoga ulaganja, što je velika pomoć osobito u vrijeme korona pandemije.

– Ovim mjerama nastojimo pomoći našim poduzetnicima da prežive ovo krizno razdoblje covid pandemije. Prošle godine donijeli smo i jednu interventnu mjeru, jednokratnu novčanu pomoć za sve poduzetnike na području naše županije. Cilj nam je da naši poduzetnici zadrže postojeća radna mjesta, da se otvori mogućnost da prošire svoje poslovanje i da otvore nova radna mjesta kako bi mogli zajedno preživjeti ovo krizno razdoblje i u budućem razdoblju još više rasti – istaknuo je B. Mijok.

PDC 5877
Foto: K. Toplak

Zadovoljstvo potporama županije istaknula je Sanja Mijac, vlasnica obrta Doma d.o.o. koja je svoj studio za fotografiranje otvorila prije samo godinu dana.

– Svi poticaji naše županije su stvarno odlična stvar. Mislim da je naša županija jedna od rijetkih koja toliko pomaže svojim poduzetnicima i bilo bi šteta ne prijaviti se i ne iskoristiti priliku – rekla nam je Sanja Mijac koja je za svoj kreativni studio, koji se nalazi u virovitičkom Poduzetničkom inkubatoru, ovom prilikom nabavila fotoaparat, laptop i stativ. Tako je uložila 30 tisuća kuna, a Županija joj je sufinancirala 50 posto, odnosno 15 tisuća kuna.

PDC 5944 e1620379040187
Foto. K. Toplak

Potporom je zadovoljna Jasna Zvonar, koja već 14 godina zaslađuje brojna nepca svojim slasticama. Riječ je o obrtu „Slatki san“ iz Pitomače koji je zbog korone i smanjenog obujma posla ostao bez polovine radnika.

– Trenutno nas je četvero zaposlenih, a bilo nas je osam. No, unatoč smanjenju posla cijelo vrijeme radimo tako da sam zadovoljna. Također, dobro će mi doći pomoć Županije od kojih sam ovom prilikom dobila 7700 kuna za nabavu novog sudopera i frižidera – rekla je Jasna Z.

PDC 5907 e1620379137643
Foto: K. Toplak

Sve korisnike potpore možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, žđl, vpz.hr)

[g-gallery gid=”630003″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content