Josip Đakić: Pravi izbor za gradonačelnika Slatine je Igor Fazekaš, čovjek koji će služiti građanima, a ne sebi i vlastitim interesima

Uoči drugog kruga lokalnih izbora u Slatini, predsjednik ŽO HDZ-a Josip Đakić ponovno je dao podršku kandidatu HDZ-a za gradonačelnika grada Slatine Igoru Fazekašu.

– Iako Igor Fazekaš prednjači u broju glasova u prvom krugu izbora, nužno je ponoviti da je on najbolji kandidat za Slatinu. On je operativan čovjek koji se dokazao u svom dosadašnjem radu i u banci, ali i kao ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije kojeg je unaprijedio i obnovio. Jednako tako, sada kao član Uprave Hrvatskih šuma uspio je riješiti dugogodišnju težnju ovog kraja, vratio je Upravu šuma u Slatinu kao što je to nekada bilo. Uz pomoć tadašnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, uspješno je riješio nešto s čim smo dugo godina mučili muku. To smo obećali građanima i to smo vratili. Vratili smo u Slatinu, nismo odvukli u Viroviticu, nego u Slatinu gdje joj je i mjesto.  No, to je samo jedan primjer koliko je Igor Fazekaš kvalitetna osoba koja može u gradu Slatini učiniti još puno značajnih projekata – rekao je Đakić, dodavši da u tome ima punu podršku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

– S njim je u kontaktu i apsolutno ga podupire u njegovim nastojanjima da postane gradonačelnik. Iako će nedostajati u Hrvatskim šumama, vjerujem da će puno toga više učiniti u Gradu Slatini. Da će ga voditi transparentno i riješiti nagomilane probleme, ali i teškoće koje su zadesile taj grad u proteklom mandatu koji je bio netransparentan, obmanut sa svakakvim događajima koji su ličili na sve, samo nisu ličili na transparentnost. Uostalom svi koalicijski partneri koji su podržavali aktualnog gradonačelnika okrenuli su mu leđa jer su shvatili da nešto nije u redu. I SDP i Fokus, tj. Dario Vrbaslija, svi su od njega pobjegli glavom bez obzira i nisu mu dopustili da ih uvuče u svoje inkriminirane radnje koje je napravio bez suglasnosti Gradskog vijeća i Vlade RH – kaže Đakić te dodaje da je Slatini potrebna aktivna vlast.

– Grad Slatina zaslužuje aktivnost, a ta aktivnost se može provesti samo sinergijom lokalne, županijske i državne vlasti. Mi potenciramo da tako bude i u Slatini, jer Slatina prije svega zaslužuje jedan brzi razvoj i napredak koji neće biti opterećenje i dužničko ropstvo, nego korištenje bespovratnih sredstava EU. Ja sam na raspolaganju svim našim dužnosnicima, a bio sam i dosadašnjem slatinskom gradonačelniku. U cijelom mandatu me samo jednom nazvao i to onda kada je gradska vlast zapala u krizu i kada je SDP odbio podržati dužničko ropstvo koje nosi projekt kampusa. Ni za jedan drugi projekt me nije zvao, ni za jednu potporu, a s drugima sam svaki dan u kontaktu. Zaista je vrijeme da građani Slatine odaberu aktivnog i vrijednog gradonačelnika, da prepoznaju vrijednosti koje im naš kandidat nudi te da izađu na izbore i odaberu nekoga tko će služiti njima, a ne sebi i vlastitim interesima – rekao je Josip Đakić.

(ŽO HDZ VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content