Korisnica Doma za starije osobe ”Baturina” Nevenka Jelić proslavila 99. rođendan

Da su godine samo broj pokazala nam je korisnica Doma za starije osobe Baturina Nevenka Jelić koja je jučer proslavila svoj 99 rođendan! Čim smo je ugledali lako se dalo zaključiti kako se radi o jednoj izuzetno vedroj osobi. Dočekala nas je uz široki osmjeh sjedeći pokraj svog kreveta, uredno spremljena sa pomno odabranim nakitom jer, kako nam je kasnije otkrila, još od najranijih dana voli se lijepo oblačiti. Zdravlje ju i dalje dobro služi, problem joj stvara jedino loš sluh, ali kako nam kaže, ne osjeća se niti malo loše.

Život je Nevenka provela u Virovitici kao jedino dijete u obitelji što joj, priznaje, nije loše palo. Svoju obiteljsku kuću napustila je prije nešto više od godine dana i pridružila se ostalim korisnicima u domu.

– Prije nego sam došla ovdje, za mene se godina brinula gospođa Božica Biondić koja se uvijek trudila da mi nikada ništa ne fali i koja me i dan danas zna posjetiti i iznenaditi. Na žalost, situacija je takva da se nitko drugi o meni nije mogao brinuti budući da sam ostala sama nakon što su mi suprug i kćer preminuli. Od ostale rodbine imam samo jednu rođakinju u Zagrebu, tako da evo, ipak nisam baš u potpunosti sama što se obitelji tiče – rekla nam je Nevenka.

IMG 20210512 085610 Custom

Puno se puta u mladosti, ali i pod starije dane, znala sa društvom uputiti na zabave. Znala je gospođa Jelić uživati u životu i iskoristiti svaki njegov trenutak na najbolji mogući način.

– Da vam budem iskrena, suprug mi je bio veterinar tako da ja cijeli život nisam nigdje radila, bila sam prava dama i zabavljala sam se- dodala je uz široki osmjeh prisjećajući se nekih prošlih vremena iz svoje mladosti.

Nevenkina ”cimerica” Lucija, kako se međusobno zovu, otkrila nam je još poneku stvar o slavljenici.

– Ona se prema svima odnosi sa poštovanjem, gleda nas sve jednako i pazi da ispunimo sva svoja obećanja koja donesemo, njoj vam ništa ne promakne. Jako je dobra osoba, uredna je i redovito se sprema, a i apetiti ju dobro služi – dodaje Lucija i nastavlja.

IMG 20210512 091134 Custom

– Zbilja je odličnog zdravlja za svoje godine i, iskreno govoreći, bilo bi lijepo kada bi svi u dubokoj starosti izgledali ovako – zaključila je.

Za 99. rođendan organiziralo se i malo slavlje u prostorijama Doma. Božica je za Nevenku pripremila tortu, pridružili su se i svi ostali korisnici, tako da je rođendan provela u društvu svojih prijatelja i ”obitelji”, kako ih od milja zove. Nevenki i mi ovom prilikom želimo sve najbolje za njezin rođendan, a posjetit ćemo je i slijedeće godine kada će na torti zasjati sto svjećica i kada će iza sebe ostaviti jedno stoljeće svoga života.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content