LEŠ SLAVIO S HERACLESOM PROTIV VENLA Kad Sinan Bakis i Rai Vloet zabijaju, tada igra i Mateo Leš

Osmoplasirani klub nizozemske Eredivisie, Heracles Almelo, stigao je do 12. ovosezonske pobjede. Na svom Erve Asitu ugostio je VVVVenlo i slavio s laganih 4:0. Trostruki strijelac bio je turski napadač Sinan Bakis golovima u 35. i 55. minuti iz igre te u 83. minuti iz jedanaesterca, dok je jedan pogodak pridodao nizozemski veznjak Rai Vloet.

Svoj obol ovoj pobjedi dao je i Mateo Leš, koji je u igru ušao u 46. minuti, a zamijenio je talijanskog obrambenog igrača Giacoma Quagliatu. S obzirom da minute dobiva “na kapaljku”, bila je ovo njegova tek druga ovosezonska utakmica, nakon što je u dresu Heraclesa debitirao 12. siječnja u 16. kolu kada je klub iz Almela, također s 4:0, slavio na domaćem travnjaku protiv Emmena. Osim identičnog rezultata u toj utakmici, zanimljivo je istaknuti kako je i u tom susretu hat-trick upisao Bakis, a jedan pogodak Vloet. Ipak, ta utakmica nije potpuna preslika ove jer Leš tada nije zamijenio Quagliatu, već Matsa Knoestera.

Što kažu brojke? U ta dva susreta, sveukupno, odradio je 65 minuta i napravio jedan prekršaj, dobio je dva, a izgubio tri duela. Uputio je 57 paseva, a njih 54 bilo je uspješnih.

Nastup mladog Leša u susretu s Venlom pohvalio je i strateg Frank Wormuth pa je za očekivati da će mu ćešće ukazivati povjerenje u sljedećim susretima. Prva prilika otvara se ove subote, 8. svibnja, kada Heracles putuje u Enschede kod Twentea koji igra jednu od svojih slabijih sezona. Trenutno je na 12. mjestu s 37 bodova, što je pet manje od Heraclesa.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content