Luka Šabić iz Srednje škole Marka Marulića Slatina odličan na Državnim natjecanjima iz povijesti i geografije

Učenik 2. razreda opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina, Luka Šabić, ostvario je odličan uspjeh na Državnim natjecanjima iz povijesti i geografije.

Naime, Luka je zahvaljujući svom uspjehu na županijskoj razini iz povijesti bio pozvan na Državno natjecanje iz koje se održalo krajem travnja ove godine godine. Ostvario je 5. mjesto. Prema propisanim epidemiološkim mjerama Državno natjecanje se odvijalo u matičnoj školi učenika uz nadzor Državnog ispitnog povjerenstva putem digitalnih platformi za vrijeme provedbe natjecanja. Mentorica učeniku u pripremi za državnu razinu natjecanja iz povijesti bila je profesorica Mirjana Drenski.

Tri dana nakon sudjelovanja na Državnom natjecanju iz povijesti, Luka je sudjelovao na Državnom natjecanju iz geografije. Svojim uspjehom na županijskoj razini natjecanja plasirao se na Državno natjecanje iz geografije koje se održalo 3. i 4. svibnja.

Natjecanje se odvijalo na isti način, u matičnoj školi uz nadzor Državnog ispitnog povjerenstva putem digiralnih platformi. Prvi dan natjecanja iz geografije bio je rezerviran za istraživački rad, dok je drugi dan rezerviran za pisanu provjeru znanja. Zbrajanjem rezultata prvog i drugog dana formirana je konačna ljestvica poretka te je Luka Šabić ostvario 4. mjesto. Mentor učeniku u pripremi za državnu razinu natjecanja iz geografije bio je profesor Matija Gosler.

Čestitke učeniku kao i mentorima učenika uputio je ravnatelj škole Ivan Roštaš odmah nakon proglašenja službenih rezultata natjecanja.

(www.icv.hr, SŠ Marka Marulića Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content