Majka Ene Šarac donirala njenu ušteđevinu dječaku za kupovinu bicikla: Skupljala je novac za neke svoje male željice

– Naša draga sugrađanka, majka velikog borca heroine Ene Šarac donirala je 1.100 kuna, ušteđevinu koju je Ena skupljala za neke svoje male željice – objavila je humanitarna udruga Rijeka ljubavi na svojoj Facebook stranici.

Naime, humanitarna udruga je prije nekoliko dana na svojoj Facebook stranici objavila kako prikuplja donacije za bicikle za najmlađu populaciju, njih 600, a između ostalog je objavila fotografiju malenog dječaka koji štedi za kupovinu bicikla. Brojni sugrađani su se odazvali i donirali dječje bicikliće, a majka Ene Šarac se odmah javila Rijeci ljubavi sa željom da donira Eninu ušteđevinu za kupovinu bicikla.

– Ena je trpjela bolove i više bila u bolnicama nego kod kuće, ali je bezgranično pomagala drugima, ponajviše bolesnima, i za svakoga imala savjet ili riječ utjehe.

Ta mala djevojčica vrlo je rano postala uzor svima onima koji se u ovome svijetu bore za život; za ono što je najvrjednije, za dostojanstvo, za dobro u ljudima, pokazujući svojim djelima koliku bezgraničnu ljubav ima u sebi.

Naša draga Ena duboko je u našim srcima i nosit ćemo je dok god postojimo – dodali su iz Rijeke ljubavi.

Podsjetimo, 26-godišnja Ena je bila poznata hrvatskoj javnosti kao velika borkinja, ali i humanitarka koja je uvijek pomagala drugima. Prvog dana 2. razreda osnovne škole oboljela je od tumora na mozgu i otada su je svi upoznali kao djevojčicu koja se nikada ne predaje. Neoperabilni tumor na kralježnici, otkriven joj je 2017. godine, a nedugo potom  dijagnosticirana  akutna mijeloična leukemija. Nažalost, nije izdržala posljednju tešku operaciju glave, preminula je 08. svibnja 2021.

2011. dobila je priznanje “Ponos Hrvatske”.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content