Mališani iz Velike Črešnjevice dobili mjesto za igru: Otvoreno još jedno dječje igralište na području općine Pitomača

Najmlađi mještani Velike Črešnjevice dobili su novo mjesto za igru. Danas (ponedjeljak) otvoreno je deseto dječje igralište na području općine Pitomača. Riječ je o projektu vrijednom 236 tisuća kuna, koji se u stopostotnom iznosu financira bespovratnim sredstvima iz Programa ruralnog razvoja, a koji je Općina Pitomača prijavila na javni natječaj LAG-a VIP.

Otvorenju igrališta nazočili su, između ostalih, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan virovitičko-podravski Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok i domaćini, načelnik općine Željko Grgačić i njegov zamjenik Marin Aragović te predsjednik Mjesnog odbora Velika Črešnjevica Mario Rengel.

– Ovo je deseto igralište koje smo izgradili u naseljima naše općine, ostala su nam samo Mala Črešnjevica i Križnica u kojima ćemo u narednom periodu izgraditi igrališta. Želim da ovo igralište našim najmlađima dobro posluži, a i ovaj prostor koji je preostao pored igrališta i škole iskoristit ćemo i napraviti malonogometni teren – najavio je novi projekt načelnik Željko Grgačić.

Čestitke na novom dječjem igralištu uputio je župan Igor Andrović te istaknuo da je to znak koliko Općina Pitomača brine o djeci.

– Mi kao Županija imamo puno velikih i možda novčano vrjednijih projekata, ali nema vrjednijih projekata od onih koji se tiču naše djece, djece ovdje na području Velike Črešnjevice, općine Pitomača ili cijele Virovitičko-podravske županije, jer djeca su naša budućnost. Ulaganje u djecu, u škole, u vrtiće, u igrališta je sigurno ulaganje u budućnost – rekao je župan Andrović.

(www.icv.hr, ml, ib)

[g-gallery gid=”630613″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content