Ministarstvo pravosuđa i uprave: Održana prva sjednica Stručne radne skupine za izradu Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine

U prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave održana je prva sjednica Stručne radne skupine za izradu Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine, na kojoj je nazočio i Ivan Horvat, pročelnik Službe za pravne poslove i lokalnu samoupravu Virovitičko-podravske županije.  Sjednica je održana poštujući epidemiološke mjere, a članovima je omogućen hibridni pristup odnosno praćenje i uključivanje na sjednicu putem Interneta.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 8. travnja 2021. godine, Ministarstvo pravosuđa i uprave određeno je kao nositelj izrade Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine, te je primjenjujući načelo partnerstva, formirana Stručna radna skupina za izradu i provedbu predmetnoga plana.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica uvodno je pozdravivši sve prisutne sudionike, iskazao povjerenje u međusobnu suradnju svih prisutnih i potaknuo otvoren dijalog koji će pridonijeti potrebnim rješenjima za unaprjeđenje javne uprave.

Naglasio je kako vjeruje da će članovi Stručne radne skupine svojim prijedlozima i mišljenjima dati ključan doprinos u izradi Nacionalnog plana usmjerenog na jačanje učinkovitosti i kvalitete javne uprave, optimizaciju i digitalizaciju procesa javne uprave, razvoj ljudskih potencijala u javnoj upravi te jačanje  transparentnosti i participacije građana.

Stručnom radnom skupinom za izradu Nacionalnog plana razvoja javne uprave od 2021. do 2027. godine predsjeda državni tajnik Sanjin Rukavina, a članove Stručne radne skupine čine predstavnici  Ministarstva pravosuđa i uprave te predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora.

(mpu.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content