Poduzetnički inkubator VPŽ broji 41 stanara: Orahovački bogatiji za pet novih poduzetnika

Gotovo svakog dana potvrđuje se itekakva opravdanost projekta izgradnje Mreže poduzetničkih inkubatora na području Virovitičko-podravske županije. Potvrdilo se to i u jednom od novije izgrađenih inkubatora, onom u Orahovici za koji je, prilikom posjeta ministrice Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak, zamjenik direktorice Poduzetničkog inkubatora VPŽ Josip Hetrih, rekao kako je bogatiji za pet novih stanara.

– Unatoč prošloj godini koja je bila izuzetno izazovna i obilježena korona krizom, u orahovačkom inkubatoru imali smo pet stanara, a od polovice lipnja, temeljem potpisanih ugovora očekujemo još pet novih stanara što je svakako ohrabrujuće. Zanimljivo je kako kod ovih novih stanara imamo i proizvodnih te uslužnih djelatnosti tako da možemo reći kako je napredak inkubatora krupnim koracima nastavljen. Mogu reći također kako je veliki interes stanara koji koriste mjere zavoda za zapošljavanje te značajne poticaje Virovitičko-podravske županije za najam prostora te savjetodavne i usluge priprema projekata koje mi pružamo – kaže Hetrih te naglašava kako broj stanara raste u svim inkubatorima u županiji.

Josip Hetrih

– To je ono što nas najviše veseli. Trenutno imamo 31 fizičkog stanara na području županije, u našoj mreži, dakle u inkubatorima u Virovitici, Orahovici, Pitomači i Slatini, a tu je još i 10 virtualnih stanara koji koriste usluge poduzetničkog inkubatora, odnosno naše mreže, a imamo i 4 poduzetničke, potporne institucije koje su smještene u našim inkubatorima koji su našim poduzetnicima na dnevnoj bazi uvijek na raspolaganju i pružaju maksimalnu podršku – zaključio je Hetrih.

Zadovoljan je ovim podacima i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

– Prvi inkubator koji smo napravili bio je u Virovitici 2013. i on je već nakon šest mjeseci bio potpuno popunjen i tako je od tada do danas. Slično se pokazuje i u ostalim županijskim inkubatorima u Pitomači, Slatini i Orahovici. Evo sada smo čuli kako je raste broj stanara u Orahovici i to pokazuje opravdanost ovog projekta. Budući da je pred nama još niz sadržaja za stanare, vjerujem kako će privući još mladih i poduzetnika početnika kako u Orahovicu tako i u ostale inkubatore – rekao je Andrović.

DSC 0384

Jedan od novih stanara u orahovačkom inkubatoru je i Orahovčanin Ivan Celcner.

-Do sada sam se svakako snalazio i radio kako sam mogao. Inače se sam house majstor i nudim nekoliko vrsta usluga za kućne radove, i evo sada ću biti u inkubatoru i moram se doista zahvaliti županu i Virovitičko-podravskoj županiji koja nam je sve ovo osigurala i omogućila. Jedva čekam da se “uselim” i počnem s radom – zaključio je Celcner.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content