Nogometna ljepotica, ali nažalost bez pogodaka: Pitomača i sjajni Zdelar zaustavili vodeću momčad prvenstva

Na pitomačkom Gmanju u jučer (srijeda) odigranoj utakmici, koja je ujedno bila označena kao derbi 25. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, snage su odmjerile momčadi trenera Ivana Presečana i Mladena Karana, domaća petoplasirana Pitomača i vodeći Ferdinandovac, glavni kandidat za naslov prvaka.

Bila je to nogometna ljepotica, ali nažalost bez pogodaka. Odlične intervencije domaćeg vratara Hrvoja Zdelara, ali i gostujućeg, mladog Dominika Turčića, spriječile su obje momčadi u postizanju toliko željenog zgoditka, što je na kraju rezultiralo podjelom bodova.

S obzirom na dosadašnje rezultate i trenutnu formu, možda i najpravedniji rezultat. Ferdinandovac je u susret ušao kao “papirnati” favorit s obzirom na trenutnu ligašku poziciju, ali i pobjedu u međusobnom srazu kada je jesenas na domaćem terenu u gotovo nemogućim uvjetima za igru slavio s 3:1.

Ni ovoga puta vremenski uvjeti nisu išli na ruku igračima, koji su, unatoč jakoj kiši, pokazali vrlo kvalitetan i za oko lijep nogomet. Pregršt odličnih paseva, točnih dubinskih lopti i sjajno kreiranih akcija na kraju nije urodilo plodom. Prijetili su i domaći i gosti, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Začetnik brojnih akcija Ferdinandovca bio je Ivan Begović, koji, s obzirom na vrijeme provedeno u Pitomači, gotovo da “poznaje” i najmanji detalj travnjaka na Gmanju. Njegove lopte ipak nisu “materijalizirane”. Čak ni Jurica Karan, koji zabija skoro svaku utakmicu i drugi je strijelac prvenstva, nije uspio matirati domaću obranu i sjajnog Zdelara. Gosti su najbliže bili pogotku u jednoj akciji gdje je upravo Zdelar čudesno obranio iščupavši loptu s gol linije.

Nešto se pitalo i domaćina, koji je ušao borbeno u susret sa željom da “nokautira” vodeću momčad i nastavi uspješan niz koji je prije ove utakmice bio na devet uzastopnih susreta bez poraza. “Glasnice je potrošio” i domaći strateg Presečan koji je neprestano bodrio svoju momčad. Najbolje prilike domaćih pripale su Karlu Jakupecu i Valentinu Paradinoviću.

Jakupecov udarac prohujao je tik uz gredu Turčićevih vrata, a još bolju priliku imao je Paradinović nakon jednog ubačaja, gdje su ga doslovno milimetri dijelili od pogotka. Njegov udarac glavom ovog je puta “nemoguće skinuo” mladi gostujući vratar. Na kraju, konačan rezultat 0:0.

Da se odličan nogomet igrao od prve do posljednje minute potvrdio je i sam Presečan.

-Onaj tko nije gledao utakmicu, a vidio je konačan rezultat, vjerojatno je pomislio da se igralo loše, ali ovo je bila jedna vrhunska utakmica s obje strane i prava je šteta što se mreže niti jednom nisu zatresle. Izmijenjivali smo se u dominaciji, vidjeli smo nekoliko odličnih intervencija oba vratara, igrao se stvarno lijep nogomet. Ostaje žal što nismo zabili, ali nakon ovakvih 90 minuta moram biti zadovoljan – rekao je Presečan.

Pitomača je tako završila i desetu uzastopnu utakmicu bez poraza i jedina je momčad ovog proljeća koja je na svom travnjaku zaustavila Ferdinandovac i Bilogoru iz Grubišnog Polja, glavne favorite za naslov.

Pitomača – Ferdinandovac 0:0
Najbolji u domaćim redovima: Hrvoje Zdelar

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content