NOGOMETNO ČUDO IZ PAUŠINACA Mihael Klepač poentirao protiv Maribora i donio Muri prvi povijesni naslov prvaka Slovenije

Još prošle godine u ovo vrijeme bio je igrač slovenskog Aluminija, momčadi s dna prvenstvene ljestvice 1. slovenske lige, a danas je junak svog novog kluba Mure, kojoj je prošlog vikenda donio naslov ovosezonskog prvaka. On je skromni mladić iz malog mjesta Paušinci, u općini Čačinci nadomak Orahovice, Mihael Klepač (24), koji je svoj nogometni razvoj započeo u orahovačkom Papuku, te kroz svoju kratku karijeru igrao, između ostalog, u dva hrvatska prvoligaša – Osijeku i Rudešu, sarajevskom Željezničaru, a skrasio se trenutno u Sloveniji gdje je za sada dosegao najljepše trenutke svoje karijere.

Naime, proteklog vikenda Klepač je sa svojim suigračima ispisao povijest za svoj klub Muru iz Murske Sobote osvojivši prvi povijesni naslov prvaka pobjedom u Ljudskom vrtu nad domaćim Mariborom 1:3 u što je Klepač ugradio eurogol za 2:1 u 75. minuti susreta i time okrenuo utakmicu na stranu Mure.

-Ako se ne varam, ovo je prvi puta da je Mura dobila Maribor na njihovom stadionu. Jednostavno smo osjetili da smo dobri i da to moramo iskoristiti. Teško je zapravo opisati sve emocije koje su prošle kroz mene u posljednjih nekoliko dana. Prvo tamo na stadionu Ljudski vrt gdje sam postigao taj pogodak za preokret utakmice, pa proslava naslova tamo, a onda tek put kući. Na autoputu nas je dočekala bakljada, kada smo došli u svoju Fazaneriju, ludnica, to je neopisivo. Dočekao nas je velik broj navijača, bilo je tu smijeha, suza, nešto što pamtiš cijeli život. Sve se složilo i s činjenicom kako je u posljednja dva kola bilo i navijačima dozvoljeno da budu na tribinama pa je proslava bila još emotivnija – priča Klepač.

Ističe kako klub momčadi uoči polusezone nije zadao nikakav imperativ rezultata.

-Iskreno, da, nije bilo nikakvog imperativa, Mura je prije tri godine ušla u prvu ligu i kroz tekuće godine cilj kluba bio je napredovati što je više moguće, razvijati dobre igrače i dobru igru, ali eto poklopilo nam se. U ovoj teškoj godini smo se pokazali kao najbolji i iskoristili kikseve Maribora i Olimpije, ušli u jedan pozitivan niz rezultata i zasluženo došli do naslova – kaže Klepač.

Mihael u svojim Pausincima sa zlatnom medaljom prvaka Slovenije

U Muru je došao u zimskom prijelaznom roku iz Aluminija i kako sam kaže, došao je u klub po svojoj mjeri.

-Igrajući za Aluminij protiv Mure uvijek sam pružao dobre partije i tu su me ljudi iz mog sadašnjeg kluba primijetili i odlučili dovesti. Već u utakmici protiv Mure vidio sam kako taj klub i grad žive za nogomet i bio sam presretan što sam ovamo došao, baš smo se ono po toj ljubavi prema ovom sportu našli. Posebna je emocija doći na sportski kompleks i stadion Fazanerija pred puni stadion, naravno ova nas je korona malo u tome zaustavila, ali evo sada je srce puno i siguran sam u još puno lijepih trenutaka ovdje – kaže Mihael te ističe odličnu kemiju u momčadi i stručan rad svog trenera:

-Kada god sam gledao Muru bio sam oduševljen njihovom igrom i sada mi je drago da sam ja dio te priče. Za rad trenera Ante Šimundže imam samo riječi hvale i zapravo je gušt raditi s njim, puno se od njega može naučiti. U momčadi igra nas sedam Hrvata i svi se dobro slažemo, kako mi međusobno tako i cijela momčad jer smo doista velika klapa što je i donijelo ovaj veliki naslov – nastavlja Mihael.

Capture 1 e1621929252346

Iza njega je period u kojem ga je mučila nezgodna ozljeda, ali se na vrijeme oporavio i sada s Murom ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, dakle ostaje na mjestu sreće.

-Pa da, tek sam došao, lijepo mi je ovdje i želim ostati u Muri koliko god mogu. Imao sam tu ozljedu zadnje lože zbog koje sam pauzirao tri tjedna i ispao iz kruga prve momčadi, no eto, srećom sada je sve u redu, vratio sam se i sada u sljedeća dva tjedna, koliko smo dobili slobodno, još ću se više pripremiti jer će raspored biti jako gust. Prvi nam je put sada da igramo Europu i nemamo nekakva velika očekivanja, čvrsto smo na zemlji, dat ćemo na svakoj utakmicu 100 posto od sebe i svaki dobar rezultat za nas će biti još veći motiv – uvjeren je Klepač.

Naglašava kako se slovenski nogomet podigao, svake godine se igra sve bolje i sve je više dobrih i kvalitetnih igrača, posebno mladih.

-Nogomet u Sloveniji se počeo jako dobro podizati, ali sve nas je ova korona uštopala, cijeli svjetski nogomet, tako i Sloveniji. Ali, ipak, nogomet ovdje jako napreduje, iz godine u godinu je sve bolji, kao što sam i ranije govorio, ova su zemlja i liga idealni za razvoj mladih igrača koju bi svakome preporučio – kaže Klepač te za kraj riječ-dvije o posebnoj emociji koju je doživio u kratkom obilasku svoje obitelji u rodnim Paušincima:

Mihael u svojim Pausincima s obitelji

-Uh, to mi je nekako bilo najemotivnije kada sam se vratio i zagrlio oca, majku i sestru. Oni su stalno uz mene, najjača su mi potpora uz moju djevojku naravno. Kada sam došao prvo me zagrlio tata koji je stalno uz TV i prati svaku moju utakmicu i najveći mi je kritičar, a onda i zagrljaj ostatka obitelji i posebno moje nećakinje Ines, to su trenuci koje ću vječno pamtiti – zaključuje ovaj sjajni mladi hrvatski nogometaš koji je tek počeo pisati zlatna slova svoje karijere, a kako igra i kakav je pošten i iznimno marljiv i skroman dečko, zasigurno ga čeka još puno veselja, pokala i naslova.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content