Nova volonterska akcija u organizaciji suhopoljske Krede: Oslikali stupove u novozasađenom drvoredu

Kulturna udruga Kreda jučer (četvrtak) je u Suhopolju organizirala volontersku akciju u kojoj su djeca i mladi, učenici OŠ Suhopolje, zajedno s roditeljima oslikali stupove u novozasađenom drvoredu te na taj način dodatno uljepšali okoliš i prostor za druženje i igru u Kolodvorskoj ulici, na kojemu svi zajedno vrlo rado borave.

I ova je akcija bila dio projekta ‘Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost’ kojeg udruga provodi uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Zahvaljujući ovom projektu u Suhopolju su posađena dva nova drvoreda, a jedan od njih upravo je ovaj drvored oraha u Kolodvorskoj ulici. Stupovi su oslikani prepoznatljivim suhopoljskim motivima crkve sv. Terezije Avilske i Dvorca Janković, budući da je cijeli projekt usmjeren edukaciji djece i mladih o očuvanju lokalne kulturne i povijesne baštine.

Iz udruge ističu kako ovakvim projektima i aktivnostima potiču djecu i mlade na boravak i igru na otvorenom te ih uče promišljanju i brizi o zaštiti i očuvanju svoga okoliša te odgovornom odnosu prema prirodi.

(www.icv.hr, af)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content