Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Lukač: Tomislav Živković predsjednik, a Kristina Kucljak potpredsjednica

U društvenom domu u Gornjem Bazju u srijedu je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Lukač u novom sazivu. Sjednicu je otvorila Dijana Katalinić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lukač. Zbog nespojivosti funkcije općinskog načelnika s vijećničkim mandatom, svoj mandat vijećnika u stanje mirovanja stavio je Đuro Bukvić, a u vijeću zamijenio ga je Josip Kučan.

Tako su, uz njega, članovi općinskog vijeća: Stjepan Ivšić, Tomislav Živković, Ivica Ponediljak, Kristina Kucljak, Josip Bajer, Stjepan Lacko, Darko Orač i Ružica Čordaš s liste HDZ-a te Ivana Sambol, Ljiljana Bukvić, Marijan Moslavac i Ivan Mareković s liste SDP, HSS i HSU.

IMG 8771 Custom

Nakon verifikacije mandata, privremeno predsjedanje sjednicom preuzeo je Stjepan Ivšić. Shodno Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine, te će se raspisati dopunski izbori za člana Općinskog vijeća Općine Lukač iz redova pripadnika srpske nacionalne manjine.

Prije nastavka sjednice svi vijećnici su svečano prisegnuli. U odbor za izbor i imenovanja izabrani su: Josip Bajer za predsjednika, Stjepan Lacko za potpredsjednika te Josip Kučan, Darko Orač i Ivana Sambol za članove.

Između dva predložena kandidata za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Tomislav Živković s devet glasova, dok je drugi kandidat Ivan Mareković dobio četiri glasa. Za potpredsjednicu, između dvije kandidatkinje, izabrana je Kristina Kucljak, koja je dobila devet glasova, dok je druga kandidatkinja Ivana Sambol dobila četiri glasa.

IMG 8772 Custom

– Dolaskom službenih rezultata Državnom izborenog povjerenstva preuzeo sam novi mandat načelnika. Želim čestitam na izboru predsjedniku općinskog vijeća Tomislavu Živkoviću, potpredsjednici Kristini Kucljak, koji su te dužnosti obavljali i u proteklom mandatu. Od svim vijećnika se očekuje da sudjelujete u radu, da svi radimo za boljitak općine Lukač. Na idućoj radnoj sjednici imat ćete izvješće državne revizije o dva bezuvjetna mišljenja, kakva je dobilo tek desetak općina u Republici Hrvatskoj. Na toj sjednici će biti izabrani i odbori. Mještani općine Lukač su prepoznali rad HDZ-a i moje malenkosti. Obećavam da ćemo nastaviti dosadašnjim tempom s investicijama i projektima, koje smo započeli, ali i investicijama koje ćemo u budućnosti započeti. Općina Lukač je solventna, uvijek vodimo brigu o socijali, najmlađima te o udrugama. U vremenu koje je pred nama, u pripremi imamo povećanje stipendija za studente. Uvjeren sam da ćemo imati dobru suradnju – naglasio je u svom pozdravu općinskim vijećnicima načelnik Đuro Bukvić. Predsjednik općinskog vijeća Tomislav Živković najavio je iduću sjednicu Vijeća za utorak, 1. lipnja.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content