Održana završna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Općine i Društvenog doma Lukač”

Završen je projekt “Energetska obnova zgrade Općine i Društvenog doma Lukač”, a rezultati su danas, 05. svibnja prezentirani u prostorijama Općine Lukač.

Nositelj projekta je bila Općina Lukač, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

IMG 4686

Ukupna vrijednost projekta je iznosila 938.608,75 kuna, od čega su bespovratna sredstva bila 489.104,45 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 237.729,04 kuna te je tako Općina, kao korisnik, sudjelovala s tek 211.775,26 kuna.

Projektom je odrađena toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija krova iznad grijanog prostora, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, zamjena vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom tavanu i zamjena postojećeg pokrova.

IMG 4688

Nekada je energetski razred zgrade bio G, dok je završetkom projekta svrstan u energetski razred C. Cilj projekta bio je ostvariti uštede na potrošnji energije za grijanje/hlađenje, a to je i ostvareno jer će uštede iznositi 60,74%.

-Konačno smo završili i tu priču. Danas je održana završna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Općine i Društvenog doma Lukač”, a ovom prilikom moram naglasiti kako su radovi izvedeni u svim onim rokovima koji su propisani ugovorom. Isto tako, u sklopu ovog projekta kompletno su uređene i prostorije sportskog doma, koje koristi HNK Lukač 05 – rekao je načelnik Đuro Bukvić.

Slika1

IMG 4687

Slika 1Slika2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content