OPĆINA PITOMAČA Zgradu stariju od 100 godina učenici iz Kladara zamijenit će novom školom

U Kladarama, naselju na području općine Pitomača, gradi se nova Područna škola koja se nalazi pri OŠ Petra Preradovića Pitomača. Izgradnju škole financiraju Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača, a po sličnom modelu, na području općine Pitomača, unazad desetak godina izgrađeno je sedam škola, šest područnih (Otrovanec, Grabrovnica, Starogradački Marof, Velika Črešnjevica, Sedlarica, Stari Gradac), te nova Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači.

Danas (ponedjeljak) radove su u pratnji domaćina načelnika Pitomače Željka Grgačića i njegovog zamjenika Marina Aragovića, između ostalih, obišli saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok…

Škola u Kladarama bit će osma nova škola na području općine Pitomača, ali i 36 škola na području cijele Virovitičko-podravske županije unazad desetak godina. Vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna, a izvodi ih Prajo Beton d.o.o., dok je za nadzor zadužen CIP d.o.o.

U Kladarama, u školskim klupama trenutno sjedi 22 učenika u dva razredna odjela, ali očekuje se kako će ih najesen biti 24. Maksimalni kapacitet učenika u ovoj školi bit će 28.

(www.icv.hr, vpz.hr)

kladare skola 5
Foto: K. Toplak

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content