Opremanje laboratorija za 3D modeliranje i printanje: Hrvatske šume dodijelit će Srednjoj školi M. Marulića Slatina 12 tisuća kuna

Uočavajući potrebu za rad s novim tehnologijama i razvijanjem digitalnih kompetencija učenika, rođena je ideja za pokretanje i opremanje laboratorija za 3D modeliranje i printanje u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina.

Stoga je početkom ožujka profesor Darko Špoljarić, u suradnji s učenicima, prijavio projekt opremanja laboratorija za 3D modeliranje i printanje, te rad s novim tehnologijama na natječaj Hrvatskih šuma. Projekt je to koji će se provoditi u tri faze: uređenje laboratorija, opremanje laboratorija, te uvođenje fakultativne nastave za rad s darovitim učenicima.

Dana 30. ožujka 2021. godine Uprava Hrvatskih šuma donijela je odluku kojom se Srednjoj školi Marka Marulića Slatina dostavljaju sredstva u iznosu 12.000,00 kuna bez PDV-a za nabavu potrebne opreme.

Sukladno opisu projekta iz navedenih sredstava nabavljen je 3D printer, projektor s pripadajućom opremom, pisač u boji te Arduino i Raspberry edukacijski kompleti za elektroniku i programiranje.

– Novouređeni laboratorij za 3D modeliranje i printanje pružit će dodatne mogućnosti za razvijanje kreativnosti, proširivanje znanja i promicanje poduzetništva, kako darovitim učenicima tako i svim učenicima koje bi novouređeni i opremljeni laboratorij dodatno motivirao i zainteresirao za rad s modernim tehnologijama – rekao je profesor Darko Špoljarić.

(www.icv.hr, adf, SŠ Marka Marulića)

[g-gallery gid=”629963″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content