Osječki Zoološki vrt bogatiji je za sedam novih stanara pristiglih iz Slovačke, Češke i Mađarske

U osječki Zoo vrt, koji je površinom najveći zoološki vrt u Republici Hrvatskoj (prostire se na čak 11 hektara), prošlog tjedna stigle su jedinke tri vrste životinja.

Iz ZOO vrta Košice iz Slovačke stigao je par nandua (mužjak rođen 19. rujna 2019. i ženka rođena 8. rujna 2019. godine).

Iz ZOO vrta Dvur Kralove iz Češke došla su tri dikobraza (Olin rođen 27. listopada 2019. godine, Zoša rođen 18. veljače 2020. i Tito rođen 15. siječnja 2021. godine), dok su iz Nyiregyhazija, odnosno Sosto ZOO-a iz Mađarske stigle dvije ženke lava (rođene 24. kolovoza 2020. godine).

foto: Zoo vrt Osijek

-Niti jedan ZOO-vrt u Hrvatskoj se ne može pohvaliti veličinom vanjskih nastambi u kojima borave životinje. Nastojimo našim stanovnicima omogućiti što više prirodnog okoliša, od travnatih prostranstava, visoke trave za odmor i skrivanje mladunčadi, pravljenja gnijezda, do šumaraka u čijoj se hladovini životinje mogu sakriti od sunca u ljetnim mjesecima – ističu iz osječkog Zoo vrta.

Na lijevu obalu Drave, u obilazak zoološkog vrta može se stići svim cestovnim putevima, ali najveći je doživljaj dolaska kompom koja svakih 20 minuta vozi s jedne obale Drave na drugu.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content