Počela izgradnja novog društvenog doma u Cabuni: Mještani s veseljem očekuju njegov završetak

Mještani Cabune uskoro će imati novi društveni dom. Riječ je o projektu vrijednom 1.110.813 kuna čiji je nositelj Općina Suhopolje, a sufinanciran je od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 334.800 kuna.

– Kada bude izgrađen, pružit će novo mjesto za okupljanje stanovnicima Cabune. Nadamo se što više veselih prigoda da će se tamo obilježiti. Postojeći dom je bio u narušenom stanju i on definitivno ostaje i dalje u vlasništvu općine Suhopolje, i ostat će na raspolaganju zajednici, a postoje i različite poduzetničke ideje lokalnih obrtnika i poduzetnika o tome kako iskoristiti prostor staroga doma. Veselimo se izgradnji novoga, te njegovom davanju zajednici na korištenje – rekao je načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat prilikom obilaska gradilišta u pratnji župana virovitičko-podravskog Igora Androvića, njegovog zamjenika Marija Klementa, županijskog pročelnika Bojana Mijoka, predsjednika Mjesnog odbora Dražena Vanjhala koji je uputio zahvalu Općini Suhopolje.

– Dugi niz godina smo ulagali značajne napore da nam se obnovi ili stari ili da idemo u izgradnju novog doma. Zahvalio bi načelniku općine Siniši Horvatu i bivšem Općinskom vijeću što su išli u realizaciju i što se konačno u Cabuni radi jedan ovakav objekt koji nam je prijeko potreban za manifestacije koje se događaju u selu. On je od velikog značaja i to nas raduje – rekao je Dražen Vanjhal.

cabuna dom 16
Foto: K. Toplak

Osim izgradnje društvenog doma, u Cabuni uskoro kreće realizacija 56,2 milijuna kuna “teškog” projekta. Riječ je o obnovi Dvorca Janković u Cabuni koji će postati Centar za kulturu zdravlja. Projekt je sufinanciran bespovratnim europskim sredstvima, nositelj mu je Virovitičko-podravska županija, a partneri Općina Suhopolje i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

– Uz novi dom gdje je investitor Općina, ovdje uskoro kreće izgradnja Centra za kulturu zdravlja. S tim ćemo dvorcem zaokružiti Plemićku rutu, odnosno jednu priču kontinentalnog turizma Virovitičko-podravske županije koju će posjetitelji moći doživjeti. Uz danas otvoren Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, ovaj u Cabuni će biti četvrti dvorac i dodatni mamac za turiste – rekao je župan Andrović.

(www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”630154″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content