Policija objavila rezultate pojačane kontrole alkohola i brzine tijekom vikenda

Kao što je najavljeno, zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu je na području cijele Policijske uprave u večeri sa subote na nedjelju, 29./30. svibnja od 18 do 02 sata provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i brzine kretanja vozila. U akciji je izvršen nadzor 154 sudionika u prometu i kod njih utvrđeno 74 prekršaja, od kojih 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 38 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Akcije su u petak, 28. svibnja u poslijepodnevnim satima provedene i na području Postaje prometne policije Virovitica, Policijske postaje Slatina i Policijske postaje Orahovica, a bile su prvenstveno usmjerene na sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci najtežih prometnih nesreća, odnosno upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i pod utjecajem alkohola.

Ukupno je u akcijama policijskih postaja kontrolirano 86 sudionika u prometu i kod njih utvrđeno 82 prekršaja, od kojih 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 46 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content