Potpisom ugovora počela realizacija projekta „Osobni asistent“ Kulturnog društva „Prosvjeta“

U ponedjeljak je u prostorijama Kulturnog društva „Prosvjeta“ u Virovitici, pored već potpisanog ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, svoj potpis na Ugovor o provedbi projekta „Osobni asistent“ stavio i Staniša Žarković predsjednik Kulturnog društva.

Putem spomenutog projekta Kulturnom društvu „Prosvjeta“ dodijeljeno je 1.999.496,99 kuna bespovratnih sredstava kroz otvoreni trajni poziv „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III“ u sklopu Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Partner na projektu je Udruga osoba s invaliditetom „Inkluzija“, čiji je predsjednik Saša Grahovac dao je veliki obol u pripremi i pisanju projektne dokumentacije.

Ciljane skupine u projektu su osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, koje se svakodnevno susreću s različitim preprekama koje im onemogućavaju puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na ravnopravnoj osnovi s drugima. Kroz ovaj projekt doprinijet će se jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom i unaprjeđivanju kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kroz pružanje usluge osobne asistencije za 15 korisnika.

DSC 0251

– Kulturno društvo Prosvjeta, uz partnerski odnos sa drugim udrugama: KUC Virovitica, Laki, UOSI Inkluzija i SINKO dobilo je u prvih pet mjeseci ove godine odluke o dodjeli preko 12,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju različitih projekata iz Europskog socijalnog fonda. Realizacija nekih projekata je već počela, dok se početak provedbe preostalih  projekata planira tijekom mjeseca svibnja i lipnja. Trenutno su zaposlene 54 osobe a kroz provedbu svih aktivnosti svoje radno mjesto će dobiti oko 90 osoba – naglasio je na kraju voditelj svih projekta Staniša Žarković.

(www.icv.hr, mš)

DSC 0277

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content