PRAZNIK RADA, ALI I NOGOMETA Odlična Pitomača na Gmanju dočekuje pretendenta na naslov prvaka

Pobjednički niz Pitomače prekinut je proteklog vikenda u Predavcu, kada je na teškom gostovanju remizirala s domaćim Dinamom 2:2. Upravo je bod iz tog susreta, kada se sve “zbroji i oduzme”, vrijedio kao tri. Momčad trenera Ivana Presečana u današnji (subota) susret ulazi s četiri pobjede i remijem u zadnjih pet susreta. Odličnu formu i seriju pozitivnih rezultata pokušat će nastaviti u okršaju s jednim od pretendenata na naslov, jakom momčadi Bilogore 91′ iz Grubišnog Polja.

Gostujuća momčad prepuna je odličnih pojedinaca, za vodećim Ferdinandovcem zaostaje samo dva boda (ima utakmicu manje), a upravo će nakon današnje utakmice stvari biti malo jasnije. Trener domaćih za momčad Bilogore ima samo riječi hvale.

-Riječ je o top momčadi, stvarno se veselimo toj utakmici i upravo bi utakmica protiv takvih ekipa trebala biti praznik nogometa. Imaju puno odličnih igrača i dočekujemo ih s potpunim respektom – kaže Presečan te naglašava kako vjeruje u svoju momčad i zna da će svaki igrač koji krene od prve minute dati svoj maksimum.

Nešto se ipak pita i domaćina. Pitomača je na sjajnom šestom mjestu s istim brojem bodova kao i petoplasirana Tehnika, a ovisno o rezultatima drugih utakmica, naravno u slučaju svoje pobjede, može se približiti trećeplasiranoj kloštranskoj Mladosti na samo dva boda zaostatka.

Možda i najveća snaga domaćih je pravi momčadski duh. Pitomača igra lijep, napadački nogomet, odlična atmosfera vlada u svlačionici na Gmanju i definitivno nema razloga za strah. Zbog kartona, Presečan ne može računati na Peršića i Klemena, dok je gostujući sastav kompletan, ali mora igrati s velikim oprezom. Naime, čak osmorici gostujućih igrača prijeti treći žuti karton, što je vrlo nezgodno za momčad koja se bori za naslov.

Sve u svemu, čeka nas jedna prava nogometna utakmica u kojoj će, vrlo vjerojatno, neizvjesnost trajati do posljednje minute sučevog zvižduka. Susret 22. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica igra se na Gmanju s početkom u 17 sati.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content