Projekt EPIcentar Sequoia Slatina: Edukativno-informativna predavanja

U sklopu provedbe projektnih aktivnosti, a u skladu sa epidemiološkim mjerama, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije ovaj je tjedan organizirala dva edukativno-informativna predavanja u interpretacijskom dijelu EPIcentra Sequoia Slatina – Zgrada 2.

U utorak 18. svibnja 2021. godine je Vladimir Ajhler, čuvar prirode i član projektnog tima Javne ustanove, predstavnicima regionalne i lokalne samouprave te turističkih zajednica prezentirao Parkove kao dio prirodnog i kulturnog identiteta područja.

U četvrtak 20. svibnja predavanje namijenjeno široj javnosti, naslovljeno je Sekvoja – živi svjedok proteklih vremena. Zainteresirani posjetitelji mogli su čuti zanimljive crtice iz cca 133 godine sekvojinog života, odnosno burnih zbivanja na području grada Slatine dok je divovski mamutovac stajao na istom mjestu, rastao i to sve nečujno promatrao.

Nakon oba predavanja, za sudionike je organizirano predstavljanje multimedijskog postava uz stručno vodstvo ravnateljice Javne ustanove Tatjane Arnold Sabo, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content