Proslavljen dan orahovačke srednje škole “Stjepan Ivšić”

Uz nužne epidemiološke mjere, sa samo nekoliko sadržaja obilježen je dan orahovačke srednje škole “Stjepan Ivšić”. Organizirana je radio emisija s temom prisjećanja profesora srednje škole svojih najljepših trenutaka rada u školi, a na ulazu u školsku knjižnicu na velikom TV-u kroz dan su se vrtile fotografija svih dosadašnjih obilježavanja školskog rođendana. Središnji dio bila je mala svečanost s nagrađivanjem najuspješnijih učenika škole.

-Ovo nam je već drugi dan škole u ovim neuobičajenim uvjetima, ali evo ovogodišnji je ipak nešto bolji od prošlogodišnjeg. Ove godine smo u dozvoljenim uvjetima odlučili organizirati nagrađivanje najboljih učenika te pripremiti dva sadržaja. Čestitam svim učenicima na odličnim rezultatima, a isto tako i njihovim mentorima koji su odradili velik posao – rekao je ravnatelj Zorislav Milković.

Nagrade su podijeljene za prošlu i ovu školsku godinu pa su tako za prošlu sa županijskih natjecanja nagrađeni Jelena Zubak za 2. mjesto iz hrvatskog jezika te 1. mjesto u županiji iz biologije, a Alek Čiš nagradu je dobio za osvojeno 2. mjesto iz fizike te treće iz kemije. Za ovogodišnje uspjehe na županijskim natjecanjima nagrađeni su Alek Čiš za 2. mjesto iz engleskog jezika, Mihaela Timek 3. mjesto Engleski jezik, Jelena Mečenero za dva druga mjesta iz Hrvatskog i Latinskog, Jelena Zubak za drugo mjesto iz Hrvatskog jezika, zatim Edin Mešić za treće mjesto iz Njemačkog jezika i Ada Tikvan koja je predložena za državnu smotru LIDRANO. Nagrade su dobili i Mihaela Filipović i Mihael Videc za sudjelovanje na državnoj smotri učeničkih zadruga te Ada Tikvan i Jelena Mečenero za sudjelovanje na simuliranoj sjednici Sabora.

Posebne nagrade pripale su Marti Vekić i Tinu Jusupu za najbolje športaše škole, potom za najbolje čitačice nagrađene su Iva Buljan, Laura Josić i Josipa Čolaković. Nagrade za najbolje članove Učeničke zadruge ”Vučica” dobili su, u cvjećarskoj sekciji Josipa Čolaković, u voćarsko-vinogradarsko-vinarskoj Antonijo Bulava, za ekonomsku nagrađena je Ines Mikić, za ugostiteljsku sekciju najbolji je Srđan Jovanović, a strojarsku istaknuo se Tomislav Horvatić. Škola je tradicionalno nagradila i učenike za poseban doprinos u kulturnom životu škole, a oni su Helena Paulić, Ela Felendeš, Krešimir Gernhard, Marta Gali i Marin Milak. Nagrađeni su i svi mentori, profesori uspješnih učenika, a nagrade su bile knjige koje je osigurao Grad Orahovica. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content