S RADOM ZAPOČELO 29 OSOBA Djelatnici u javnim radovima uređivat će Viroviticu i prigradska naselja

U utorak, 4. svibnja u Gradskoj vijećnici, u skladu s epidemiološkim mjerama, potpisani su ugovori s 29 osoba koje su putem programa javnih radova istog dana započele s radom.
Potpisivanje ugovora o radu u vrijednosti od 912.073,17 kn pokriveno je u 100% iznosu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Tijekom šest mjeseci radit će na uređenju gradskih ulica, kanala i klanaca, zelenih površina, dječjih i nogometnih igrališta, vanjskog okruženja mjesnih domova i slično, kako u Virovitici, tako i na području svih devet prigradskih naselja.

Prilikom potpisivanja ugovora, nazočne je pozdravio i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojom zamjenicom Vlastom Honjek – Golinac.

– Drago nam je da smo na ovaj način omogućili ljudima zaposlenje, budući da je riječ o starijim, kao i duže vremena nezaposlenim osobama – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Javni poziv za mjeru javnih radova raspisan je 7. travnja 2021. godine (objavljen na službenim web stranicama Grada Virovitice te službenim web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao i na oglasnim pločama Grada i HZZ-a).

Kako bi se izbjegao dodatni trošak za prijavitelje, pripremljeni obrasci za prijavu nalazili su se u Pisarnici Grada.

Sukladno broju nezaposlenih, kvotu od 29 osoba Gradu je dodijelio HZZ. Pristiglo je 70 prijava koje su potom poslane na kontrolu HZZ-u, a koji je odobrio njih ukupno 35 te je odabrano 29 prijavitelja.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”629566″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content