Saša Rister novi gradonačelnik Orahovice: Pobijedio u drugom krugu lokalnih izbora

Održan je drugi krug izbora za gradonačelnika Orahovice u kojem su u izbornu utakmicu ušli kandidat HDZ-a Saša Rister te kandidat Nezavisne liste Zajedno za Orahovicu Darko Žužak. Nakon obrađenih svih biračkih mjesta od ukupno 4.339 birača glasovalo je 2.025, odnosno 46,67% od čega je bilo 1.931 važeći, a 94 nevažeća listića.

Kandidat HDZ-a Saša Rister dobio je 1.228 glasova ili 63,59% dok je kandidat Nezavisne liste Zajedno za Orahovicu Darko Žužak dobio 703 glasa ili 36,41%.

– Prije svega hvala svim sugrađanima koji su izašli na izbore, a posebno hvala onima koji su dali glas meni. Ova pobjeda je velika obveza i evo od sutra već krećemo u nove pobjede, radove i projekte za dobrobit naših sugrađana. Svakako se želim zahvaliti protukandidatu Darku Žužaku na fer i korektnoj političkoj borbi, odnosno političkoj utakmici – prva je izjava novog orahovačkog gradonačelnika Saše Ristera. 

Sasa Rister gradonacelnik 3

Podsjetimo, u prvog krugu i dijelu izbora za gradsko vijeće, HDZ je dobio 6 vijećnika, SDP i Nezavisna lista Zajedno za Orahovicu po dva te nezavisna lista Hrabro, HSS i Nezavisna lista Petin Ana-Marija po jedan, dok se u narednom periodu još očekuju izbori za predstavnika srpske nacionalne manjine. Nakon ovih izbora bit će održana i prva konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća nakon koje će se znati daljnja sudbina političke vlasti i života u Orahovici, a u rujnu su predviđeni izbori za vijećnika iz redova srpske nacionalne manjine.

(www.icv.hr, vg)            

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content