Sloga pokazala zube, ali Pitomača opravdala ulogu favorita: Jakupec i Prlić za finale Županijskog kupa

U Zdencima je odigrana utakmica poluzavršnice Županijskog nogometnog kupa između domaće Sloge i Pitomače.

Zdenčani su odličnom igrom u četvrtzavršnici svladali Suhopolje, ali preko drugog četvrtoligaša nije išlo. Domaći trener-igrač Danijel Ciglar u ovom susretu nije mogao računati na braću Dražena i Marija Dusparu, Juricu Kirisa, Mihaela Topoloveca i Franju Pranjića, tako da je na klupi uz rezervnog vratara Čiša sjedio samo junior Matija Zeman. Borbenost i želja domaće momčadi da se plasira u finale Županijskog kupa donijela je vodstvo već u 7. minuti susreta.

Na lijevoj strani iskosa za loptu se izborio Ciglar i varkom izbacio svog čuvara koji prolaz lopte sprječava rukom, slobodni udarac za Slogu. Ciglar ga sam izvodi i upućuje dugu loptu na drugu vratnicu, vratar Pitomače Hrvoje Zdelar griješi i lopta ga prelijeće, iza njega ju sjajno prima Borna Mimić i šalje loptu u praznu mrežu. Sloga se nakon tog pogotka povukla i čvrsto stala u blok te čekala prigodu iz kontre preko brzih Rupčića i Zemana.

Igrači gostujućeg stratega Ivana Presečana u ovaj su susret također ušli u odličnoj atmosferi. Prije prošlotjednog posrtaja u Koprivnici, nanizali su čak deset utakmica bez poraza. Na svom su Gmanju zaustavili ovog proljeća vodeće ligaške momčadi i bez problema “pomeli” sve protivnike u susretima Županijskog kupa. Početno vodstvo Sloge nije ih previše uzdrmalo i već u 13. minuti imamo izjednačenje. Često viđena akcija pitomačke momčadi i ovog je puta urodila plodom. Karlo Jakupec odlaže Valentinu Paradinoviću i utrčava u prostor, ovaj mu sjajno podvaljuje i stvari su ponovno na početku.

NK Sloga NK Pitomaca 5

Još jednu sjajnu prigodu imala je Pitomača, a ponovno je u glavnoj ulozi bio strijelac prvog pogotka. Domaća obrana očistila je ubačaj Nikole Plavšića, na odbijenu loptu naletio je Jakupec i opalio lijevicom, ali ponovno u blok. U nastavku dvije odlične prigode za Slogu, desnu stranu probio je Rupčić, dao povratnu za Zemana koji puca, no lopta završava u bloku. Potom je opet na sceni Rupčić koji se odlično driblingom probio kroz sredinu i uz dva igrača na leđima izbio sam pred gostujućeg vratara, no udarac je bio loš, prelagan i završava u rukama Zdelara.

Pitomača je držala loptu u nogama i dominirala ostatkom prvog dijela, ali rezultat se nije mijenjao. S 1:1 momčadi odlaze na predah. Svakako treba spomenuti i ozlijedu gostujućeg igrača Mateja Babića, kojeg je zamijenio, ispostavit će se kasnije, vrlo raspoloženi Milan Prlić. U drugom dijelu do izražaja je došla tanka klupa domaćina s koje nije bilo puno pomoći, a igrači u polju su padali sa snagom. Ipak, hrabro su se Zdenčani držali, odolijevali svim napadima puno boljih gostiju u drugom dijelu koji su u 67. minuti pogodili i vratnicu nakon udarca Jakupeca kojeg je još jednom odlično uposlio Paradinović. Možda je imao i bolje rješenje s obzirom da je Plavšić bio nečuvan na drugoj vratnici, ali odlučio se za udarac.

Sloga i dalje prijeti iz kontre, ponovno lijevu stranu probija Rupčić, odlično odlaže za Zemana na drugoj vratnici, no u udarac mu ulazi Zdelar koji se tako iskupljuje za grešku kod pogotka u prvom dijelu. Pokušao je još jednom Zeman u 70. minuti kada se našao sam iskosa s nekih desetak metara, no lopta je završila u bloku. U jednoj situaciji opasno su “visili” gosti, kada je gotovo s gol linije loptu očistio Matija Miloš.

I onda, ključni detalj utakmice u 84. minuti. Ubačaj Gorana Bošnjaka s desne strane u kazneni prostor domaćih, najviši je bio i najbolje se snašao ponajbolji igrač utakmice Milan Prlić koji je glavom poslao loptu u mrežu Petra Kratzla za konačnih 1:2. Sloga je pokušala “na sve li ništa”, u napad je otišao i stoper Turković, ali se rezultat do posljednjeg zvižduka glavnog suca Jurice Culeja nije mijenjao.

NK Sloga NK Pitomaca 4

-Prije svega bih rekao da mogu itekako biti ponosan na svoju momčad kako su odigrali ovu utakmicu bez toliko važnih igrača. Odigrali smo jednu mušku, čvrstu i fer utakmicu i na kraju ću reći, nije bolji pobijedio, ali svaka čast Pitomači na korektnoj igri i na kraju, moram reći, zasluženoj pobjedi. Ključ svega je da je nama nedostajalo pet važnih igrača, ali smo nekako zbili redove, dečki su odradili sve ono što smo se dogovorili, stali smo u dva bloka, ljuljali njihove linije jer smo znali kako igra Pitomača i zato sam rekao svojim momcima prije utakmice u svlačionici, kako ćemo svojih prigoda sigurno imati. To se i dogodilo, ali šteta je što ih nismo realizirali, sreća nam je ovoga puta okrenula leđa, ali ovo je hrabra i kvalitetna momčad i kad-tad će nam se ovo vratiti – zaključio je Ciglar.

Sreću nije mogao sakriti trener Pitomače Ivan Presečan.

-Prije svega bih čestitao Slogi na osvojenom naslovu prvaka 1. županijske lige i ulasku u poluzavršnicu Kupa i sve su to više nego zaslužili jer su pokazali da su odlična momčad i zasigurno bi imali velike probleme da su bili kompletni. Moram biti presretan konačnim rezultatom, našim ulaskom u finale i mislim da smo i mi to zaslužili svojim radom i zalaganjem. Ne volim se izvlačiti na ništa, ali mislim da nam je ovo osma utakmica u 25 dana i u našoj momčadi je riječ o mladim dečkima, imali su pritisak ovog važnog meča pa možda nismo prikazali svoju prepoznatljivu igru, ali igrate onoliko koliko vam protivnik dozvoli i mi smo na na našu sreću ipak uspjeli napraviti ono što smo željeli – rekao je Presečan te najavio finalni okršaj s Viroviticom.

-To su naši stari rivali, jedni od drugih ne možemo skriti niti iglu, mi njih poštujemo i nadamo se kako oni nas također i bit će to jedna prava utakmica. Mi se zapravo veselimo tom ogledu, ali o tome stignemo, prvo ovo moramo proslaviti – zaključio je Presečan.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content